Saját KB bal
Saját KB jobb

Ilyen egy hatékony otthoni edzés!

Azt tapasztalod, hogy jó hatással van rád a rendszeres edzés, de most nem fér bele az életedbe, hogy minden nap órákat tölts a teremben a különféle eszközök használatával? Lehet, hogy meglepő, de kevés jobb dolog van szintentartás gyanánt egy otthoni edzésnél. 

Fő a kreativitás

Az otthoni sportolásnak az egyik legjobb tulajdonsága, hogy bármikor beiktathatod. Persze ez egyben az egyik legnagyobb hátránya is, mivel a többség hajlamos minden mást kitalálni, minthogy mozogni kezdjen, így könnyen elmarad a napi mozgás. A különböző eszközök hiánya egyáltalán nem teszi vonzóbbá az otthoni mozgást, mivel sokaknak szüksége van az egész hangulatra és a különböző gépek használatára egyaránt. Jó hír, hogy egy kis leleményességgel könnyedén lehet pótolni a gépek egy részét. Például súlyzó helyett ideális lehet néhány megtöltött PET palack. 

A mindennapi mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy aktívnak és fittnek érezd magad. Ha sikerül beiktatni napi 20 perc sétát vagy 30 perc jógát, akkor már rengeteget tettél a testi és lelki egészségedért egyaránt. Különösen igaz ez akkor, ha ülőmunkát végzel. Az is sokat segíthet, ha sikerül csak óránként 5 percet felállni és csinálni egy két nyújtó gyakorlatot. 

Minden bizonnyal ütköztél már nehézségbe azért, mert egy-egy gyakorlathoz nem rendelkeztél megfelelő eszközzel. Ebben az esetben légy kreatív. Találd ki, hogy mivel helyettesíthetnéd az adott eszközt. Súlyok helyett kilós liszt vagy cukor, míg step pad helyett egy lépcsőfok vagy épp egy sámli lesz a szuper kiegészítő. 

Indulj el az aktivitás útján!

Mi is tudjuk, hogy minden kezdet nehéz, de ettől függetlenül nem szabad feladni az első felmerülő nehézség esetén. Ha egyedül nem megy, mert kell a húzóerő, amit a társaság biztosít, akkor keress magadnak egy edzőpartnert. Nem csak inspiráló, de még egy jót is beszélgethettek. 

A többség azért kezd őrült edzésbe, mert szeretne lefogyni vagy épp izmosodni, de mindenképp a külcsín a fontos. Ma nehéz beiktatni az életünkbe a mozgást, hiszen csak hajnalok hajnalán vagy késő este lehetne megoldani, ami meglehetősen problémás, hiszen az előbbinél még fáradtak vagyunk, míg az utóbbinál már fáradtak vagyunk fizikailag.

Nem kell azonnal a közepébe vágni, elég, ha eldöntöd, hogy mit szeretnél, majd fokozatosan bele fogsz lendülni, ahogy érzed a jótékony hatását. 

Ha mégis úgy döntenél, hogy beszerzel egy-két minőségi eszközt a sportoláshoz, akkor mindenképp nézz körül a Bonus Shop kínálatában, mert igen jó áron juthatsz például spinning géphez is. Nem csak a keringésre van jó hatással, de igazán jól kikapcsol. Nem is kell más, csak egy kényelmes ruha, egy kis zene és egy zsák elhatározás.

Tegyél az egészségedért még ma!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...