Saját KB bal
Saját KB jobb

Használj természetes és házi készítésű fürdőkiegészítőket!

Sok ember napját be tudja aranyozni egy lazító, forró fürdő. Hangulatos világítás mellett elmerülni az illatos fürdővízben, miközben lágy zene szól a háttérben. Téged is elkapott a hangulat? Lássuk, hogy mit használjunk ahhoz, hogy ilyen élményben legyen részünk!

Egy kis meleg a hidegben

Hideg, szeles és esős ez az időjárás, ami után a meleg lakásba lépve szinte mindenki bebújna egy kád forró vízbe. Persze nem mindegy, hogy mégis milyen ez a víz, és mennyire van lazító hatása. Sokan esküsznek a minőségi illóolajokra, az illatgyertyákra és még rengeteg más dologra, amikkel elérhetik a vágyott relaxált állapotot. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy mit is használunk a lazításhoz, hiszen miért ne kényeztessük az érzékeink mellett a bőrünket is? 

A legjobb választás, ha kifejezetten törekszünk arra, hogy természetes alapanyagokból készült fürdőkellék mellett tegyük le a voksunkat. Ezt megvásárolhatjuk kifejezetten kézműves termékként, de akár otthoni körülmények között is belevághatunk a készítésébe. A Soapcenternél kizárólag természetes alapanyagokat találsz, akár fürdőgolyót, fürdőbonbont vagy épp fürdősót szeretnél készíteni. 

Lássunk is egy receptet!

Ha illóolajat szeretnénk használni a lazító fürdőhöz, akkor a legjobb, ha azt feloldjuk egy kis csésze langyos tejben, majd azt keverjük el a fürdővízben. Így nem csak az illat adja meg az egész fürdés hangulatát, de az illóolajok is kifejtik jótékony hatásukat. Stressz esetén a legjobb választás a citromfű és a levendula, míg ez utóbbi kiváló fejfájás és migrén ellen is. A fahéjjal a vágykeltés biztosított, de akár meghűlés esetén is kiváló választás. 

Fürdősót is készíthetünk néhány nagyon egyszerű összetevő segítségével. A legfontosabb hozzávaló a só, az illóolaj, valamint az adott olajhoz tartozó növény szárított őrleménye vagy levele. Só tekintetében választhatunk nagyobb darabos variációt vagy a hagyományos szemcsenagyságút is. 

A tökéletes fürdősóhoz mindenképp szükséges egy kis olívaolaj vagy kókuszolaj és természetesen 4-5 csepp illóolaj a kiválasztott típusból. Mindenképp a bőrtípusunknak és az érzékeinknek megfelelőt válasszuk! Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk egy kicsit állni. 

Néhány óra múlva bátran használjuk a készítményt, hiszen addigra kellően összeérik, és kezdődhet a lazító fürdés. 

Úgy érzed, hogy szívesen kipróbálnál egy különleges fürdősót vagy épp fürdőgolyót? A legjobb, ha magadnak készíted, így biztosan nem használsz olyat, ami árthatna a bőrödnek, és a természetet is véded a magad módján!

Pihentető és lazításban gazdag fürdést kívánunk!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...