Használj természetes és házi készítésű fürdőkiegészítőket!

Sok ember napját be tudja aranyozni egy lazító, forró fürdő. Hangulatos világítás mellett elmerülni az illatos fürdővízben, miközben lágy zene szól a háttérben. Téged is elkapott a hangulat? Lássuk, hogy mit használjunk ahhoz, hogy ilyen élményben legyen részünk!

Egy kis meleg a hidegben

Hideg, szeles és esős ez az időjárás, ami után a meleg lakásba lépve szinte mindenki bebújna egy kád forró vízbe. Persze nem mindegy, hogy mégis milyen ez a víz, és mennyire van lazító hatása. Sokan esküsznek a minőségi illóolajokra, az illatgyertyákra és még rengeteg más dologra, amikkel elérhetik a vágyott relaxált állapotot. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy mit is használunk a lazításhoz, hiszen miért ne kényeztessük az érzékeink mellett a bőrünket is? 

A legjobb választás, ha kifejezetten törekszünk arra, hogy természetes alapanyagokból készült fürdőkellék mellett tegyük le a voksunkat. Ezt megvásárolhatjuk kifejezetten kézműves termékként, de akár otthoni körülmények között is belevághatunk a készítésébe. A Soapcenternél kizárólag természetes alapanyagokat találsz, akár fürdőgolyót, fürdőbonbont vagy épp fürdősót szeretnél készíteni. 

Lássunk is egy receptet!

Ha illóolajat szeretnénk használni a lazító fürdőhöz, akkor a legjobb, ha azt feloldjuk egy kis csésze langyos tejben, majd azt keverjük el a fürdővízben. Így nem csak az illat adja meg az egész fürdés hangulatát, de az illóolajok is kifejtik jótékony hatásukat. Stressz esetén a legjobb választás a citromfű és a levendula, míg ez utóbbi kiváló fejfájás és migrén ellen is. A fahéjjal a vágykeltés biztosított, de akár meghűlés esetén is kiváló választás. 

Fürdősót is készíthetünk néhány nagyon egyszerű összetevő segítségével. A legfontosabb hozzávaló a só, az illóolaj, valamint az adott olajhoz tartozó növény szárított őrleménye vagy levele. Só tekintetében választhatunk nagyobb darabos variációt vagy a hagyományos szemcsenagyságút is. 

A tökéletes fürdősóhoz mindenképp szükséges egy kis olívaolaj vagy kókuszolaj és természetesen 4-5 csepp illóolaj a kiválasztott típusból. Mindenképp a bőrtípusunknak és az érzékeinknek megfelelőt válasszuk! Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk egy kicsit állni. 

Néhány óra múlva bátran használjuk a készítményt, hiszen addigra kellően összeérik, és kezdődhet a lazító fürdés. 

Úgy érzed, hogy szívesen kipróbálnál egy különleges fürdősót vagy épp fürdőgolyót? A legjobb, ha magadnak készíted, így biztosan nem használsz olyat, ami árthatna a bőrödnek, és a természetet is véded a magad módján!

Pihentető és lazításban gazdag fürdést kívánunk!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...