Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy rádió, hat stílus

A rádióhallgatás manapság ismét a fénykorát éli, köszönhetően az internetes sugárzásnak. Ma már nem szükséges keresgélni a frekvenciákat és állítgatni az antennát, hogy a vétel tiszta és recsegésmentes legyen. Sorra létesülnek az újabb csatornák, és térnek át a régiek is az online közvetítésre, mint ahogy ez a Kék Duna Rádió esetében is történt.

Az Észak-Dunántúl legjelentősebb médiuma

A legnagyobb folyónkról elnevezett adó még 1996-ban kezdte adását Esztergomban, majd rohamosan terjeszkedni kezdett. 2002-re nem csak Komárom-Esztergom megyében, hanem Tatabánya és Győr körzetében is hallgathatóvá vált, 2011-ben pedig már a székesfehérvári és a mosonmagyaróvári lakosok számára is elérhető volt. 

Ezekben az években a régió egyik legmeghatározóbb rádiócsatornája volt, épp ezért senki nem sejtette, hogy a 2012-es frekvencia-újraosztás egyik nagy vesztese lesz. Az események következtében 2013-ra a frekvenciái nagy részén elveszítette a sugárzási jogosultságát, 2017-től pedig már csak interneten közvetít.

Ennek hátránya, hogy elveszítették azokat a hallgatókat, akik kizárólag a “hagyományos” módszerrel kapcsolódtak be az adásba, előnye viszont, hogy így a régiós korlátok megszűntek, így a Kék Duna Rádió immár a világ bármely pontján hallgatható, az Online Rádió segítségével.

Különböző stílusok, azonos lendület

A rádió fiatalos csapata változatos műsorokkal, állandó lelkesedéssel biztosítja követőinek az önfeledt szórakozást. Hogy mindenki zenei ízlésének kedvezzenek a műsorvezetők, hat különböző adón játszanak más-más stílusú zenéket, amelyek a következők: 

  • A TOP40 csatorna azoknak szól, akik mindig az újdonságokat keresik, és nem szeretnének lemaradni a legújabb slágerekről. Ezen az adón kizárólag az elmúlt 3 év legnépszerűbb dalait hallhatod, így ha képbe akarsz kerülni a legfrissebb zenei trendekkel, akkor itt a helyed. 
  • Ha eleged van a melankóliából, és igazi pörgős dalokra vágysz, amelyek energiával töltenek fel, akkor rád vár a DNC csatorna, ahol biztosan nem fogsz lassú, lírai slágerekbe botlani.
  • Akik ugyanolyan szívesen hallgatják napjaink zenéit, mint a 80-as, 90-es évek felejthetetlen klasszikusait, azoknak sem kell folyton csatornát váltogatniuk, ugyanis a HOT adón kizárólag az elmúlt 4 évtized legnépszerűbb dallamai szólnak.
  • A mai napig szívesen hallgatod az ABBA, a Beatles, a Boney M, a Hungária, az LGT dalait és a 60-as, 70-es, 80-as évek többi örökzöld slágerét? Pattanj fel a nosztalgiavonatra, mert vár a GOLD csatorna, ahol igazi retro hangulatba kerülhetsz!
  • Ha a videódiszkó fénykorában élted fiatalságodat, akkor bizonyára örömmel eleveníted fel az emlékeidet a SOFT adását hallgatva. Öltözz fel csinosan, szereld fel a diszkógömböt, és induljon a banzáj!
  • Szerinted a valaha volt legjobb dalokat mind a 70-es és 80-as években írták? Ezzel nem vagy egyedül, ezért csatlakozz a korszak többi rajongójához a Kék Duna ezen a néven futó tematikus csatornáján!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...