Saját KB bal
Saját KB jobb

A home office nélkülözhetetlen kiegészítői

A mai helyzetben egyre inkább nélkülözhetetlenné válik, hogy kényelmes és minden szükséges eszközzel felszerelt otthoni irodát alakítsunk ki. Azonban ehhez nem csupán egy megfelelő magasságú íróasztalra és egy kényelmes székre van szükség, hanem vannak olyan technikai elemek is, melyek elengedhetetlenek az otthoni munkavégzés szempontjából.

Számítógép

Az első és legfontosabb technikai eszköz a számítógép vagy laptop, hiszen e nélkül igen nehezen valósulhatna meg a távmunka lehetősége. Lényegében mindegy, hogy asztali vagy hordozható eszköz áll rendelkezésünkre, a lényeg, hogy megbízható legyen, valamint a munkához szükséges programok a rendelkezésünkre álljanak.

Internet

Ma már a háztartások többségében található valamiféle internetezési lehetőség. Legyen szó szélessávú wifi kapcsolatról vagy a mobilon keresztül megosztott adatforgalomról, egy biztos: a távmunka elképzelhetetlen legalább időnkénti internetkapcsolat nélkül.

Ugyanakkor az is felmerül gyakori problémaként, hogy bár van a házban wifis modem, de a lakásnak éppen abba a részébe nem jut el a jel, ahová a munkaállomást felállítottuk. Ez az eset viszonylag könnyen orvosolható egy jelerősítő segítségével, hiszen a könnyű beállításnak és a jó elhelyezésnek hála rövid idő alatt elérhetjük, hogy a lakás minden szegletében rácsatlakozhassunk az internetre.

Fülhallgatók, mikrofonok és headsetek

Akár mobiltelefonon, akár a számítógépen keresztül interneten bonyolítjuk a hívásainkat, szükségünk lehet egy jó minőségű mikrofonra és egy fülhallgatóra is. Ez nem csak azért hasznos, mert így nem kell a konferenciabeszélgetés alatt végig kézben tartani a telefont, hanem amennyiben nem egyedül tartózkodunk otthon munkaidőben, akkor a megbeszéléssel nem zavarjuk a család nyugalmát.

A legjobb megoldás erre azonban nem a mikrofon és a fejhallgató együttes vásárlása, hanem egy Bluetooth-os headset beszerzése. Ha megbízható darabot szeretnél vásárolni, keresd fel a Wombat Kütyü Shop online boltját, ahol minőségi headsetek közül választhatod ki a számodra megfelelő darabot!

Külső meghajtó

Az adatok biztonsági mentése elsődleges feladat, ezért erről minden esetben gondoskodni kell. Egyre több szolgáltató kínál felhő alapú tárhelyet a virtuális dokumentumaink biztonságba helyezésére, azonban ezek havidíja sokszor igen magas.

Olcsóbb és közel ilyen biztonságos megoldást jelentenek a külső merevlemezek, melyek megfizethetőek, és internetkapcsolat hiányában is a rendelkezésünkre állnak.

Nyomtató, fénymásoló és szkennelő

Bármennyire is védjük a környezetet, bizony előfordulhatnak olyan esetek, amikor néhány dokumentumot ki kell nyomtatni, le kell fénymásolni vagy éppen a szkennelt képét el kell küldeni. Ehhez szerencsére már viszonylag olcsón kaphatók multifunkciós készülékek, mindenképp megéri egyet beszerezni.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...