Saját KB bal
Saját KB jobb

Konténeres ivóvíztisztító rendszer: a ReWater

A konténeres ivóvíztisztító rendszer, amit a Pureco és a Fővárosi Vízművek Zrt. fejlesztett ki, biológiailag tisztított szennyvízből ivóvizet állít elő. A berendezés az ivóvíztisztítási technológiák közül a legkorszerűbb technológián alapul, az úgynevezett fizikokémiai előkezeléssel egybekötött fordított ozmózisos tisztítási eljárást alkalmazza. A tisztított vízből ionok pótlásával és fertőtlenítéssel állítanak elő emberi fogyasztásra szánt ivóvizet.

Az ivóvíztisztító rendszer konténerben érhető el, kialakítását rugalmasan kezelik, a telepítési helyszínhez alkalmazkodva, köszönhetően a kompakt, moduláris megoldásnak. 

Alkalmazási területei

A Pureco-nál elérhető ReWater ivóvíztisztító rendszer könnyen és gyorsan telepíthető, olyan helyekre, ahol nagy szükség lehet rá. 

Ilyen területek, helyzetek lehetnek az alábbiak:

  • Vízhiányos területek
  • Szennyezett vízbázisok esetén
  • Táborok
  • Katasztrófa sújtotta területeken

A technológia elemei

  • MF-Multimédia szűrők: feladatuk a lebegőanyag eltávolítás, foszfor és szerves anyag-koncentráció csökkentése, a speciálisan rétegzett szűrőtöltetnek köszönhetően.
  • AOP-O3+H2O2+UV: szervesanyag és mikrobiológiai szennyezők oxidációja.
  • UF-Ultraszűrő: feladata a lebegőanyag eltávolítása, a nyers vízben jelenlévő részecskék és makromolekulák eltávolítása, valamint a fordított ozmózis tápvizének előkészítése. Ha a tisztítandó vízben magas a lebegő anyagok aránya, további előtisztító technológiák alkalmazására is szükség lehet a membrán egységek védelme érdekében. 
  • GAC-Aktív szénszűrő: oxidánsok adszorpciója. Megkötik és eltávolítják a vízből a nem odavaló szennyező anyagokat. A szűrő csökkenti a vízben lévő szerves anyagok és finom szennyeződések mennyiségét is. A szűrőben lerakódott szennyeződések is eltávolíthatók, periodikus intenzitású ellenáramlással. 
  • RO- Fordított ozmózis: feladata az oldott szennyezőanyagok, vírusok és kórokozók eltávolítása, féláteresztő membránok alkalmazásával, a megfelelő előkezelést követően. A technológia során magas nyomást alkalmaznak, melynek következtében az oldott anyagok nagy része a membrán túlnyomásos oldalán visszamarad, a tiszta maradványok pedig átmennek rajta. 
  • RM: Re-Mineralizáció: fertőtlenítés és létfontosságú ásványi anyagok pótlása.

Ivóvíztisztítással kapcsolatos megoldásokért keresse fel a Pureco szakembereit! A környezetvédelem mellett elkötelezett cég komplex, fenntartható, költséghatékony és innovatív megoldásokat kínál a vízgazdálkodás szinte minden területén.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...