Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyás könyvajánló: Gyógynövények kutyáknak

Gyógynövények kutyáknak – A leggyakoribb kutyabetegségek kezelése fitoterápiával 

„Egyre többen vágynak természetes megoldásokra kutyájuk egészségének megőrzésében és helyreállításában, de az állatok gyógynövényes kezelésében még mindig sok a megválaszolatlan kérdés.” – áll a könyv bevezetőjében.

A hiánypótló kézikönyvben a szerzők, Marton Zsófia agrármérnök és Dr. Szilágyi Máté állatorvos, szélesebb közönség előtt is szeretnék bemutatni az alternatívákat illetve kiegészítő terápiás lehetőségeket a gyógyszeres terápia mellett.

Marton Zsófia agrármérnökként 2004 óta kutatja és alkalmazza a lovakkal ehető gyógynövények nyújtotta lehetőségeket. Állatorvosoknak és hallgatóknak tart előadásokat az állatok gyógynövényes etetéséről. Tapasztalatai alapján több száz receptet állított össze a különböző panaszok kezelésére.

Dr. Szilágyi Máté klinikai praxisa során elsősorban kutyákat kezel akupunktúrával és gyógynövényekkel. A Hagyományos Kínai Állatorvosok Világszövetségének egyik magyarországi képviselője.

gyógynövények kutyáknak borítóA számos színes képpel és illusztrációval megjelent kézikönyv, bár elsősorban a gazdiknak szól, az állatorvossal együttműködésben végzett, holisztikus szemléletű terápia eszköze. Számos hasznos információt tartalmaz a hazánkban is gyűjthető és elérhető gyógynövényekről, azok alkalmazási lehetőségeiről kutyák számára. Alapvető tudnivalókat közöl a fitoterápiáról, a gyógynövények felhasználási és elkészítési módjairól, illetve arról, hogy milyen panaszok esetén mely gyógynövények hívhatók segítségül.

A természetes gyógymódok és az alternatív egészségmegőrzés iránt érdeklődő gazdik számára hasznos és jól összeállított olvasmány. Bár a szerzők egyértelműen nem otthoni kísérletezésre szánják.

A könyvből nem csak a gyógynövényekről, hanem a kutyák egészségéről, egészséges táplálásáról és életmódjáról is tanulhatunk. A holisztikus szemlélet jegyében ezek elválaszthatatlan összetevői az egészségnek. Az életmód, a táplálkozás, a testmozgás éppúgy pillérei az egésznek, mint a betegségek esetén a kezelés. Megismerhetjük a keleti és a nyugati szemléletű állatorvoslás nézőpontjait, illetve olyan gyakori „civilizációs betegségekről” tudhatunk meg többet, mint az allergia, a stressz vagy a hiperaktivitás.

Megtudhatjuk, mely gyógynövényeket milyen formában etethetjük kedvencünkkel ha domináns a viselkedése, köhög vagy ízületi gyulladásban szenved. Tanácsokat kaphatunk arra vonatkozóan, hogyan segítsük a kutyánk lábadozását betegségeket vagy műtétet követően. Illetve általános egészségmegőrzési és életmód tanácsokkal is szolgál a kötet.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: pexels és saját.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...