Saját KB bal
Saját KB jobb

Most akkor Intel vagy AMD processzort válasszunk magunknak?

Intel vagy AMD processzort választva és használva járunk-e jobban? Melyik a tuti választás, az Intel vagy az AMD? Illetve melyik opció kapcsán várható hosszabb használat, nem beszélve a komolyabb teljesítményről?

IT berkeken belül parázs vita folyik a kérdés kapcsán. Mi sokkal inkább felhasználói szemszögből igyekszünk megközelíteni a témakört, és persze megkönnyíteni a választást. Vagyis a cikk apropója a processzorválasztás kapcsán biztosított segítség.

Az Intel és AMD processzorok és rajongók közti ádáz küzdelemről

Az elmúlt évek viszonylatában mindenképp elmondható az, hogy a processzorok kapcsán erőteljesen kétpólusúvá vált az IT világ. Magyarul kialakult az Intel, valamint az AMD processzorok felhasználóinak a köre.

Méghozzá olyan fokozott versengésről és rivalizálásról van itt szó, ami a két processzorgyártó felhasználóit is valósággal megfertőzte. Elég csak körbenézni néhány tematikus fórumon, ahol valósággal képesek egymásnak esni a felek.

Őszintén szólva nekünk nincs szándékunkban beszállni a vitába, sokkal inkább a racionális választást igyekszünk segíteni.

Jobban belegondolva az Intel vs. AMD versengésnek mi, felhasználók leszünk a haszonélvezői

Merthogy a két gyártóóriás közti éles konkurenciaharc bizony mindkét felet magasabb teljesítményre készteti. Tehát a piaci részesedésük növelése vagy megtartása céljából muszáj nekik egyre jobb és tartósabb processzorokat gyártani.

Úgyhogy ennek jegyében nekünk, felhasználóknak igencsak kényelmes pozíciónk lehet. Nincs más dolgunk, mint kényelmesen hátradőlni, és szépen megvárni az újabb és újabb vívmányokat. Merthogy minél komolyabb a verseny, annál inkább várhatók az innovatív fejlemények.

Úgyhogy ennek jegyében tényleg nem szükséges vitákba menni vagy idegeskedni a kérdést tekintve. Inkább örülni kell annak, hogy a fejlemények szerint egyre jobb minőségű processzorok állnak rendelkezésre.

Így tudunk a lehető legegyszerűbben dönteni az Intel vagy AMD kérdés kapcsán

Mint oly sok más területen és kérdésben, az Intel vagy AMD feloldásához is létezik racionális és gyakorlatilag mindent felülíró eljárás. Ennek jegyében azt kell csak átgondolni, hogy magát a készüléket várhatóan milyen feladatokhoz és intenzitással kívánjuk használni.

Nem mindegy ugyanis, hogy egy gamer laptopot akarunk erőteljesen meghajtani a legfejlettebb játékokon keresztül, vagy pedig filmezéshez, szövegszerkesztéshez és internetezéshez akarjuk-e legfeljebb alkalmazni magát a készüléket.

Hogyha jobban belegondolunk, ez a kérdés tényleg racionális döntést tesz lehetővé. Mindezt teljes mértékben függetlenül attól, hogy éppenséggel Intel vagy AMD processzort választunk a saját magunk számára. Ezzel az eljárással tehát igencsak nehéz lesz mellélőni.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...