Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb kutyabarát szálláshelyet?

A Kutyabarát.hu csapata 2012 óta dolgozik azon, hogy összegyűjtse és megismertesse a kutyabarát szállásokat, szolgáltatókat az országban. Számos kezdeményezést indítottunk, hogy a gazdik megtalálják a legjobb kirándulóhelyeket és szálláslehetőségeket.

A mindenki számára tökéletes szálláshely megtalálása nem egyszerű, hiszen ahány gazdi és kutya, annyiféle igénynek kell megfelelni. De segítünk! A Kutyabarát Szálláskeresőnkön számos szűrő szempontot beállíthatsz, hogy a számotokra ideális helyre  mehessetek együtt kirándulni, pihenni. Kiválaszthatod, hogy számodra mi a fontos: a közeli állatorvosi szolgáltatás, a kutyaágy a szobában vagy a kisállat megőrzés?

Vegyük sorra az elvárásokat!

Hiába választjuk ki saját szempontjainkat, a végleges foglalás előtt érdemes a lehetséges szállásadóval egyeztetni a kutyabarát igényeinket, hiszen lehet, hogy mindenkinél ugyanaz mást jelent. Ha kutyánkkal kerülünk kényelmetlen helyzetbe, nem mindig könnyű szállást váltani, hiszen egy-egy elváráshoz kutyával együtt igazodni jóval nehezebb.

Nézzük meg a kutyabarát szoba kínálatot, és hasonlítsuk össze saját elvárásainkkal! Több helyen is választhatunk kertkapcsolatos szobát vagy apartmant. Kérdezzünk rá a telítettségre, ez is befolyásolhatja választásunkat, hiszen a kutyabarát szobák száma mindig korlátozott, és lehet, hogy az adott helyen sem mindegy, hogy éppen egyszerre hány eb tartózkodik ott.

Kérdezzünk rá, hogy különbséget tesz-e a szállás kis- és nagytestű kutya között! Szomorú, de sajnos még mindig sok helyen létezik mérethatár: egy szállás nem biztos, hogy a nagytestű ebeket is ugyanolyan szívesen látja, mint kistestű társaikat. Szerencsére már ebben is javuló tendencia érezhető hazánkban, és egyre több szállásadó belátja, hogy a jólneveltség, a szocializáció nem méretfüggő.

Ellenőrizzük az egyedül hagyás lehetőségét! Ha mi tudjuk is, hogy kedvencünk tökéletesen elvan egyedül egy idegen szobában is, nem minden szállás engedélyezi, hogy az állatokat egyedül hagyják a szobákban – egyrészt a rongálás lehetősége, másrészt a takarítás akadályoztatása miatt. Kérdezzük meg, és igazítsuk igényeinkhez a választást! Döntsünk mindig felelősen, csak és kizárólag jól szocializált kutyát hagyjunk magára a szobában, és őt sem sok időre!

Nézzük az extra költségeket! Lehet, hogy hozzáállásában kutyabarát egy hely, de attól még extra költségeket (takarítási díj stb.) felszámolhat kutyánk jelenléte miatt, számoljunk ezekkel is!

kutyabarát helyek

Milyen szolgáltatások a jellemzőek?

A leggyakoribb kérdések a szobával, a kutya szabadon járásával és a környékkel szoktak kapcsolatosak lenni. Érdemes előre tisztázni, mit várhatunk és mit fogunk kapni a következő kérdések tekintetében is:

– Kisállat megőrzésre van-e lehetőség?

– Kutya csak a szobában tartózkodással vihető, vagy az étteremben is ott lehet?

– Állatorvos van-e a közelben?

– Kutyapléd – kutyafekhely rendelkezésre áll-e a szobában, vagy vinnünk szükséges?

– Etetőtál – itatótál rendelkezésre áll-e a szobában, vagy vinnünk szükséges?

– Kullancscsipesz – egészségügyi doboz rendelkezésre áll-e a recepciónál, tulajdonosnál?

– Kertkapcsolatos szobák vannak-e az adott ingatlanban?

– Kutyastrand vagy kirándulási lehetőségek vannak-e a közelben?

– Csak kistestű kutyát fogadnak, vagy nincs méretbeli korlátozás?

– Chipleolvasó található-e a szálláshelyen?

kutyabarát helyek

Mi szükséges, hogy egy szállás kutyabarát legyen? Semmi különös, csak:

– kutyabarát hozzáállás és
– pár apró figyelmesség, amivel a kutyásoknak segítenek.

A kutyabarát hellyé váláshoz nem szükséges, nem kötelező semmilyen tanúsítvány vagy minősítés, külön engedély a hazai törvényi szabályozások alapján. Kizárólag a hatályos ÁNTSZ és NÉBIH hivatalos előírások, közegészségügyi szabályok betartása szükséges!


Kutyabarát szálláshelyet üzemeltet vagy azt tervezi? És szeretné, hogy erről hírt kapjon az igazi célközönség? Keresse a Kutyabarát.hu-t, az első, eredeti és a legnagyobb adatbázissal rendelkező kutyabarát szállásokat és szolgáltatókat összegyűjtő portálját és közösségét.

Keressen minket a [email protected] e-mail címen!


(Kutyabarát.hu)

Fotók: unsplash.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...