Saját KB bal
Saját KB jobb

Titokzatos kutyabetegség szedi áldozatait Norvégiában

A Norvég Élelmiszerbiztonsági Hivatal szerint 25 kutya veszítette életét az elmúlt pár napban szokatlan hirtelenséggel, azonos tünetegyüttessel járó betegségben – írja a bbc.com. A megbetegedett állatok számát 40-re becsülik.

Először Oslo városában ütötte fel fejét a titokzatos, hányás és hasmenés kísérte kór, majd még 13 közeli településről érkeztek hasonló bejelentések. A boncolásnál két gyanús baktériumot sikerült ugyan azonosítania az ottani Állatorvosok Szövetségének, az illetékesek egyelőre nem merik kijelenteni, hogy megtalálták a probléma forrását.

A patkánymérget és a szalmonellát, mint lehetőséget már kizárták. A svéd GT nevű magazin közben arról cikkezett, hogy egy svéd eb nemrég kutyás bemutatón vett részt Norvégiában, és rajta is jelentkeztek a fent említett tünetek. Egyelőre semmi nem biztos, sok a találgatás.

A norvég tévének nyilatkozó Ole-Herman Tronerud úgy fogalmazott, nem tudni, vajon teljesen különálló esetekről van szó, vagy valóban fertőzéssel állnak szemben. A biztonság kedvéért azt tanácsolják a gazdiknak, vezessék pórázon kutyáikat, és akadályozzák meg, hogy azok egymással érintkezni tudjanak.

Forrás: bbc.com
Kép: Pexels

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...