Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb kutatás igazolja: A kutyatartás jót tesz a szívnek

A Mayo Clinic Proceedings friss kutatásának eredménye szerint az állattartás, különösképpen a kutyatartás hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez – olvashatjuk a cnn.com-on.

A kutatás 2014-ban kezdődött több mint 2000 cseh állatbarát részvételével, és a tervek szerint 2030-ig minden ötödik évben megismétlik és újraelemzik. Idén ismét 2000, szívbetegségben nem szenvedő jelentkező szolgáltatott adatokat a felméréshez, akiket az American Heart Association (Amerikai Szív Egyesület) hét egészségügyi faktort tartalmazó (vércukorszint, koleszterinszint, vérnyomás, dohányzás okozta kockázatok, testmozgás, étrend, testtömeg-index) listája alapján vizsgáltak meg.

A kutatást végző szakemberek összehasonlították a gazdik, valamint a háziállattal nem rendelkező résztvevők szív- és érrendszerre vonatkozó értékeit, és megállapították, hogy előbbiek többet mozognak, egészségesebb életmódot folytatnak, és a vércukor-szintjük is alacsonyabb. Végül a kutyatulajdonosokra (a résztvevők  42%-a volt állattartó, közülük 24% kutyával osztja meg az otthonát) szűrve kortól, nemtől és képzettségtől függetlenül kimagaslóan jó eredményeket kaptak, ami újra igazolja, amit már oly sokszor olvastunk: kutyával egészségügyi szempontból is jobb az élet!

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: https://edition.cnn.com

Képek: Unsplash

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...