Saját KB bal
Saját KB jobb

Itt a rossz idő, tappancs ápolásra fel!

A tappancs ápolás sokkal fontosabb dolog, mint gondolnánk. Kedvencünknek nincs cipő a lábán (bár már kaphatók, de nem állandó használatra), amik megvédenék a hőmérséklet, időjárás, vagy akár a felületi sérülésekkel szemben. A kiszáradástól vagy durva felületektől, sózott útburkolatoktól berepedezhet a tappancsuk vagy hámsérülések keletkezhetnek rajtuk. Ha ezt időben nem kezeljük a kórokozók (baktériumok, gombák, vírusok) megtelepedhetnek a sérülésekben, és ezek egy makacs, fájó, sokszor nehezen gyógyuló betegséget idézhetnek elő. Ezért fontos a megelőzés, az ápolás és védelem.

Kutyusunk talpa érzékeny terület, vigyázzunk rájuk, hiszen, ha a kiszáradás miatt berepedeznek nagyobb baj is adódhat, amivel pedig állatorvoshoz kell fordulnunk. Ezenkívül sokszor a kiszáradt, vagy sérült tappancsot is sűrűn nyalogatják vagy rágják a kutyusok Ilyenkor persze mindenki az allergiára gondol, és megint csak rohanunk az állatorvoshoz.  A mai növekvő árak mellett igencsak megterhelő a gazdi számára egy állatorvosi ellátás, nem is beszélve magáról a procedúráról: elvinni kis kedvencünket, kivárni a sort, majd kiváltani a sokszor nem olcsó tablettákat, ecsetelőket, arról nem is beszélve, hogy „szőrgyerekünk” fájdalmai miatt, mennyit aggódunk, és idegeskedünk?!

Ezért nagyon fontos a megelőzés, amire a Dogmarket.hu kínál egy természetes alapanyagokból készült krémet, aminek köszönhetően napi csupán 1-2 percnyi kezeléssel elkerülhetőek lesznek a kiszáradás miatti hámsérülések, fertőzések.

Védi a kutyák és macskák talpát és orrát:

  • kiszáradástól
  • irritációtól
  • időjárás viszontagságaitól
  • durva felületek okozta hámsérülésektől

Minden összetevője naturális és egészséges, hiszen úgy lettek a hozzávalók összeválogatva, hogy ha az állatok lenyalogatják sem történik semmi baj, nincs benne semmilyen egészségre káros anyag vagy kemikália. Ne feledjük a megelőzés a legfontosabb!

Forrás: www.dogmarket.hu

 

támogatott tartalom

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...