Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan hűtsd le a kutyádat nyáron?

Amikor a hőmérő higanyszála harminc fok fölé kúszik, mindenkinek jól esik egy kis enyhülés. A következőkben öt egyszerű ötletet hozunk arra, hogyan hűtsd le kedvencedet a legnagyobb melegben is.

Víz, víz, víz

Tegyél ki a szokásosnál nagyobb mennyiségű ivóvizet, akár a lakás vagy az udvar több pontjára is. (Az udvaron elhelyezett itatókkal egyébként a madaraknak is kedvezhetünk.) Fontos, hogy a melegben gyakran, naponta többször cseréld az itatók vizét, és legalább naponta egyszer mosogasd el őket, hogy a melegben gyorsan szaporodó baktériumok, algák ne telepedjenek meg benne!

Még több víz

Ha tehetjük, látogassunk el egy kutyás strandra, vagy olyan helyre, ahol kedvencünk kedvére lehűtheti magát a tiszta vízben. Ha nem jutunk el vízpartra, akkor haza is vihetjük a beach élményt. Szinte bárhol kapható kutyamedence (többnyire gyerekhomokozóként árulják, teljesen érthetetlen okokból), de összecsukható, felfújható alkalmatosságokat is beszerezhetünk. Az öntözéshez használt slag is jó lehet arra, hogy hűtsd vele kedvencedet – de csak finoman!

Túl sok víz: Valós nyári veszélyek: a vízmérgezés
Aki korán kel…

… sétálni megy a kutyájával. Nyáron a séták időpontját érdemes korán reggelre vagy késő estére, napnyugta utánra időzíteni. Reggel a nap még nem tűz erősen, és az éjszakai enyhülés valamelyest lehűtötte a levegőt és az aszfaltot is. Ilyenkor biztonságosabb és kevésbé megterhelő a kutyák szervezete számára a testmozgás. Ugyanez igaz a késő esti órákra, amikor a nap már nem süt, és a forróság enyhül egy kissé.

Otthoni hűsölés

A lakásban vagy a kertben is figyeljünk rá, hogy kedvencünknek mindig legyen árnyékos helye. Ha szükséges, napközben hűtsd le a szobát, akkor is, ha csak kutyád marad otthon.

Ugye nem kell mondanunk?

Kutyádat egy percre se hagyd a kocsiban! Az autó belső tere pillanatok alatt olyan forróvá válik, ami életveszélybe sodorhatja a kutyádat! Ha autóval indultok útnak, hűtsd le az autó belső terét, mielőtt kutyád beszállna. Kapcsold be a klímát pár percre, vagy húzd le az ablakokat, hogy ne az 50-60°C-os kocsiba kelljen beszállnia.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by Jack Geoghegan: https://www.pexels.com/photo/soaked-wet-long-coated-dog-opens-mouth-at-water-streams-on-green-grass-1044056/

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...