Saját KB bal
Saját KB jobb

Górcső alatt az extrudált tápok: miért érdemes inkább az egyedi elkészítési eljárást választani?

Természetes, hogy a lelkiismeretes gazdik a lehető legjobbat szeretnék biztosítani mancsosuk számára. Az egészséges és boldog kutyalét pedig kétségtelenül a megfelelő táplálkozásnál kezdődik!

Hogyan válasszunk kutyatápot kedvencünk számára?

A színes-szagos csomagolások nem könnyítik meg a gazdik életét, de az ígéretek helyett beszéljenek inkább a tények! Számunkra a lényeg a csomagolás hátoldalán van: vizsgáljuk meg alaposan az összetevők listáját! Sokan nem tudják, de a hozzávalók sorrendje is üzen számunkra: minél előrébb helyezkedik el egy összetevő a listán, annál több található meg abból a szóban forgó eledelben.

Milyen összetevőket keressünk a táp csomagolásán?

Mindenekelőtt sok friss húst, hiszen a kutya húsevő! Tartalmazzon az eledel egészséges alapanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, a szükségesnél nem több szénhidrátot! Válasszunk teljes értékű alternatívát, hogy biztosak lehessünk benne, mancsosunk etetőtáljából semmi sem hiányzik!

Az első ránézésre megfelelőnek tűnő összetevői lista azonban nem minden esetben garantálja a valóban egészséges, teljes értékű és magas minőségű végeredményt, hiszen van még egy szereplője az egyenletnek…

Mi a helyzet az elkészítési eljárással?

A legtöbb száraztáp extrudálással készül, ami magas hőfokot és nyomást feltételez. Ennek köszönhetően elbomlanak belőlük a természetes vitaminok, aminosavak és zsírsavak, melyeket később mesterségesen pótolnak.

Néhány száraz kutyatáp a hús helyett – vagy mellett – húslisztet is tartalmaz. A húsliszt létrehozása során a húsból vagy az állati melléktermékekből magas hőhatás és nagy nyomás alatt kivonják a tápanyagokban gazdag húslét és a zsírt, amely egy természetes ízhordozó. A húsliszt ezért tápanyagokban és ízben jelentősen szegényebb, mint a friss hús.

Csak néhány száraz kutyatápnál használnak az előállítás során a húsliszten kívül kis mennyiségű friss húst is, hiszen az extrudálási folyamat során felmerül egy komoly technikai probléma: Extrudálással nem lehet magas hústartalmú száraztápot előállítani, mert ez esetben a tápszemek darabokra esnének.

Extrudálás helyett egyedi elkészítési eljárás

A fent említettek alapján érdemes tehát olyan eljárással készült eledelt választanunk, ami nem zárja ki a magas hústartalmat, és ami segít megőrizni az eledel természetes tápanyag- és vitamintartalmát.

A PLATINUM prémium száraz kutyatápok alacsony hőfokon való párolással készülnek víz hozzáadása nélkül, csupán saját húslevükben. Ennek köszönhetően

  • tápanyagtartalmuk kimagasló,
  • rendkívül ízletesek, könnyedén rághatók és puhák,
  • csökkentik a fogkőképződést és nem hizlalnak,
  • könnyedén emészthetőek, nem duzzadnak meg a kutya gyomrában.

Amit a fenti fotó is tökéletesen példáz! A PLATINUM tápszemek – az extrudált eledelekkel szemben – nem duzzadtak meg a hozzájuk adott vízben, és nem teszik azt a kutya gyomrában sem, ezzel lényegesen csökkentve a gyomorcsavarodás esélyét is!

Az egyedi eljárással készült finomságok beszerzése nem is lehetne egyszerűbb! PLATINUM kutyatáp webáruházban munkanapokon 10 óra előtt leadott megrendeléseket már másnap négylábú gazdáikhoz repítik!

 

(Kutyabarát.hu)

 támogatott tartalom

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...