Górcső alatt az extrudált tápok: miért érdemes inkább az egyedi elkészítési eljárást választani?
Természetes, hogy a lelkiismeretes gazdik a lehető legjobbat szeretnék biztosítani mancsosuk számára. Az egészséges és boldog kutyalét pedig kétségtelenül a megfelelő táplálkozásnál kezdődik!
Hogyan válasszunk kutyatápot kedvencünk számára?
A színes-szagos csomagolások nem könnyítik meg a gazdik életét, de az ígéretek helyett beszéljenek inkább a tények! Számunkra a lényeg a csomagolás hátoldalán van: vizsgáljuk meg alaposan az összetevők listáját! Sokan nem tudják, de a hozzávalók sorrendje is üzen számunkra: minél előrébb helyezkedik el egy összetevő a listán, annál több található meg abból a szóban forgó eledelben.
Milyen összetevőket keressünk a táp csomagolásán?
Mindenekelőtt sok friss húst, hiszen a kutya húsevő! Tartalmazzon az eledel egészséges alapanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, a szükségesnél nem több szénhidrátot! Válasszunk teljes értékű alternatívát, hogy biztosak lehessünk benne, mancsosunk etetőtáljából semmi sem hiányzik!
Az első ránézésre megfelelőnek tűnő összetevői lista azonban nem minden esetben garantálja a valóban egészséges, teljes értékű és magas minőségű végeredményt, hiszen van még egy szereplője az egyenletnek…
Mi a helyzet az elkészítési eljárással?
A legtöbb száraztáp extrudálással készül, ami magas hőfokot és nyomást feltételez. Ennek köszönhetően elbomlanak belőlük a természetes vitaminok, aminosavak és zsírsavak, melyeket később mesterségesen pótolnak.
Néhány száraz kutyatáp a hús helyett – vagy mellett – húslisztet is tartalmaz. A húsliszt létrehozása során a húsból vagy az állati melléktermékekből magas hőhatás és nagy nyomás alatt kivonják a tápanyagokban gazdag húslét és a zsírt, amely egy természetes ízhordozó. A húsliszt ezért tápanyagokban és ízben jelentősen szegényebb, mint a friss hús.
Csak néhány száraz kutyatápnál használnak az előállítás során a húsliszten kívül kis mennyiségű friss húst is, hiszen az extrudálási folyamat során felmerül egy komoly technikai probléma: Extrudálással nem lehet magas hústartalmú száraztápot előállítani, mert ez esetben a tápszemek darabokra esnének.
Extrudálás helyett egyedi elkészítési eljárás
A fent említettek alapján érdemes tehát olyan eljárással készült eledelt választanunk, ami nem zárja ki a magas hústartalmat, és ami segít megőrizni az eledel természetes tápanyag- és vitamintartalmát.
A PLATINUM prémium száraz kutyatápok alacsony hőfokon való párolással készülnek víz hozzáadása nélkül, csupán saját húslevükben. Ennek köszönhetően
- tápanyagtartalmuk kimagasló,
- rendkívül ízletesek, könnyedén rághatók és puhák,
- csökkentik a fogkőképződést és nem hizlalnak,
- könnyedén emészthetőek, nem duzzadnak meg a kutya gyomrában.
Amit a fenti fotó is tökéletesen példáz! A PLATINUM tápszemek – az extrudált eledelekkel szemben – nem duzzadtak meg a hozzájuk adott vízben, és nem teszik azt a kutya gyomrában sem, ezzel lényegesen csökkentve a gyomorcsavarodás esélyét is!
Az egyedi eljárással készült finomságok beszerzése nem is lehetne egyszerűbb! PLATINUM kutyatáp webáruházban munkanapokon 10 óra előtt leadott megrendeléseket már másnap négylábú gazdáikhoz repítik!
(Kutyabarát.hu)
támogatott tartalom