Saját KB bal
Saját KB jobb

Bolha – A bosszantó és ragaszkodó vérszívó

Ősszel és télen is támadnak a külső élősködők, ezért fontos, hogy minden az év során folyamatosan védjük kedvenceinket tőlük. A halálos betegségeket terjesztő kullancsok és szúnyogok mellett ne feledkezzünk meg a leggyakoribb külső élősködőkről sem! A bolha nem csak fájdalmas, viszkető csípésével keserítheti meg kedvenceink és a mi életünket, de vérszegénységet és esetenként allergiás bőrgyulladást is okoz a fertőzöttség.

Ráadásul, a bolhák állatra és emberre is veszélyes fertőzéseket közvetítenek. A történelem egyik legpusztítóbb járványát, a bubópestist, szintén a nem megfelelő higiéniai körülmények között elszaporodó bolhák terjesztették. Manapság kutyák és emberek esetében többek között a galandférgességet, míg macskáknál az úgynevezett macskakarmolás-betegséget terjesztik.

A bolha, ha egyszer beteszi a lábát otthonunkba, jó időre megkeserítheti az életünket. A bosszantó kis rovar ugyanis rendkívül ragaszkodó, így csak nagy erőfeszítésekkel szabadulhatunk meg tőle.

A bolha nem válogat: kutyára, macskára és emberre is veszélyes lehet. A kifejlett egyedek fájdalmas és erősen viszkető csípéseikkel nyilvánvaló nyomát hagyják a jelenlétüknek, míg a peték és a lárvák alattomban megbújnak. A takarók, párnák és bútorok szövetében, a padló réseiben és gyakorlatilag minden olyan helyen megélnek a lakásban, ahol megül a por.

bayer bolha

A bolha petéi és lárvái -10°C és +60°C közötti hőmérsékleten is túlélnek, és akár évekig bírják élelem nélkül. Ezeket az igazi szupertúlélőket éppen ezért rendkívül nehéz kiirtani.

Ahogyan a többi külső élősködőre, a bolhákra is igaz, hogy a legjobb, amit tehetünk, ha megelőzzük a bajt, és távol tartjuk őket magunktól és kedvenceinktől. A Foresto® gyógyszeres nyakörv segítségével akár 8 hónapon keresztül védhetjük kedvenceinket a bolháktól és más külső élősködőktől. A Foresto® folyamatosan fejti ki hatását, biztonságosan használható kinti és benti kutyák és macskák esetében is.

bayer bolha


(X) Támogatott tartalom. PM-HU-20-0106
Forrás: https://kedvencemesen.bayer.com/
Képek: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...