Saját KB bal
Saját KB jobb

Őszi immunerősítés

Az immunrendszer, a bélflóra és a probiotikumok kapcsolata

A hideg, téli időszak beköszöntével fontos, hogy kutyánk immunrendszere is kiváló kondícióban legyen. Gondoltál már arra, hogy az immunrendszer erősítéséhez a bélflórán keresztül vezethet az út?

Sok felelős gazdi ügyel arra, hogy a megfelelő táplálás mellett táplálék-kiegészítőkkel, vitaminkészítményekkel támogassa kedvence egészségét. Különösen az őszi-téli időszakban, amikor a szervezetük nem jut annyi napfényhez, esetleg a mozgás és friss levegőn végzett tevékenységek mennyisége is csökken, érdemes lehet megfontolni, hogy segítsük kutyánk szervezetének védekezőképességét.

Egészséges bélflóra, ellenállóbb immunrendszer

Talán sokan nem gondolnák, hogy az immunrendszer megfelelő működésének egyik kulcsa az egészséges bélmikrobióta, közismertebb nevén a bélflóra. Ez nem más, mint a bélrendszerben élő mikroorganizmusok által létrehozott közeg, amely szinte olyan egyedi, mint az ujjlenyomat. Illetve, mancslenyomat. Tudományosan bizonyított, hogy a bélmikrobióta összetétele, azaz a bélrendszerben élő baktériumok fajtái és az általuk alkotott közösség sokszínűsége, összefüggésben van a szervezet betegségekkel szembeni ellenállóképességével.

A legújabb tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy például a salmonella, a giardia, de az elhízás és az autoimmun betegségek kialakulása és a bélflóra összetétele között egyenes összefüggés van.

A belekben található a szervezet immunsejtjeinek 70-80%-a, az immunválaszra képes sejtek 90%-a. Ennek tudatában érthető tehát, hogy kedvenceink egészségmegőrzése és immunrendszerének erősítése szempontjából kiemelt figyelmet érdemes fordítanunk a bélmikrobióta egyensúlyára.

Ahogy a tudományos érdeklődés egyre inkább a bélmikrobióta felé fordult, úgy vált köztudott ténnyé, hogy a bélflóra egyensúlyának megőrzésében kulcsszerepe van az úgynevezett probiotikumoknak. A WHO definíciója szerint a probiotikumok „olyan mikroorganizmusok, melyek a megfelelő mennyiségben használva egészségügyi előnyt biztosítanak a gazdaszervezetnek”. Azaz, a probiotikumok jótékony hatással lehetnek a bélflórára, amennyiben a megfelelő módon alkalmazzák őket.

purina új fortiflora bélflóra probiotikumokA kutyák számára megfelelő probiotikum

A gyakorlatban a megfelelő mennyiségben történő alkalmazás felvet pár kérdést, hiszen a probiotikumok élő mikroorganizmusok, és csak akkor képesek kifejteni jótékony hatásukat a bélrendszerben, ha élve és megfelelő mennyiségben jutnak el oda. A kutyák gyomorsava jóval erősebb az emberénél, ezért például a joghurtból kevésbé tudják hasznosítani a probiotikumokat. A megfelelő hatékonyság érdekében javasolt tehát kifejezetten kutyák számára kifejlesztett probiotikum-készítményt választani az immunrendszer erősítése céljából.

A PRO PLAN® FortiFlora® egyedülálló probiotikum készítmény, amely biztonsággal adható bármely életkorú kutyának. Garantált mennyiségben tartalmazza a kutyák számára fontos probiotikumot, mikrokapszulás technológiájának köszönhetően pedig megfelelő mennyiségben el is juttatja azt a bélrendszerbe. A PRO PLAN® FortiFlora® igazoltan javítja a belek egészségét és a mikroflóra egyensúlyát, ezáltal támogatva az immunrendszer működését.

A napi egy tasak PRO PLAN® FortiFlora® használata tudományosan bizonyított módja az emésztőszervek és az immunrendszer támogatásának kölyök és felnőtt kutyák esetében is.

Bizonyítottan biztonságos, hatékony és könnyű alkalmazni. A PRO PLAN® FortiFlora® adagonként csomagolt, rászórható az eledelre naponta egyszer. Rendkívül ízletes, így a válogatós, rosszabb étvágyú kedvencek is szívesen fogyasztják.

A PRO PLAN® FortiFlora® termékeket kutyák vagy macskák számára keresd az állatorvosodnál!

 


Szponzorált tartalom.
Forrás és képek: Nestlé® PURINA®; https://kutyabarat.hu/hasznos_tanacsok/99260/a_probiotikumok_alkalmazasanak_elonyei/; pexels.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...