Saját KB bal
Saját KB jobb
DIY - Kreatív kutyás kollázs

DIY – Kreatív kutyás kollázs

Ha a kutyád egy igazi színes egyéniség ez a kollázs szuper ötlet. Készítsd el kisebb méretben, hogy kitehesd az íróasztalodra vagy nagyobb méretben, hogy az otthonod dísze legyen. Ajándékba is remek ötlet hasonszőrű kutyabolondoknak.

alap – ez lehet kartonpapír, sima papír vagy akár egy füzetlap

kollázspapírok, újságok, magazinok, csomagolások

olló

ragasztó

egy kinyomtatott fénykép a kutyádról

filcek, tollak és effekt tollak

akrilfesték és ecsetek

DIY - Kreatív kutyás kollázs

Figyelj a méret megválasztásánál, hogy illeszkedjen a keretbe. Először érdemes megvenni a keretet, és annak a pontos méreteihez igazítani az alapot. Kereteket kedvező áron találsz a lakberendezési áruházakban, de a nagyobb hipermarketekben is. A kutyád fényképét akkora méretben nyomtasd ki, hogy jól mutasson a keretben.

DIY Csináld magad

Először egy kis elméleti feladat következik: gyűjtsd össze azokat a tárgyakat, tulajdonságokat vagy dolgokat, amiket a kutyád szeret. Mi a kedvenc közös időtöltésetek? Merre jártatok legutóbb együtt? Ha ajándékba készíted a képet, gyűjts információkat a kutyus személyiségéről, hogy hozzá passzoló kollázst tudj készíteni.

Ezután a magazinokból, újságokból és a mintás papírok közül gyűjts olyanokat, amelyek megfelelnek a témának, illenek hozzátok és jól mutatnak együtt. Vágd ki a képeket és rendezd el őket egymás mellett.

Egy színes lappal vagy akrilfestékkel adhatsz színt az alapodnak – ez azért jó ötlet, mert így sehol sem üt majd át a fehér papír színe –  majd kezdd el elrendezni a képeket és a mintákat a kutyád képe köré az alapon. Ne ragaszd rögtön fel, így átvariálhatod, megnézheted, mi mutat jól.

Ha tetszik az elrendezés és a keretbe is passzolni fog, ragaszd fel a kollázs elemeit, majd díszítsd még a filcek és egyéb dekorkellékek segítségével. Használhatsz matricát, glittert vagy rafiát, amihez csak kedved van!

Hagyd megszáradni a kész kollázst, keretezd be. Már csak annyi dolgod van, hogy jó helyet találj neki a falon.

DIY Csináld magad – így kell ezt!

 

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Képek: The Bark, Pexels;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...