Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Pulykás és barnarizses egytálétel

Ez a könnyen elkészíthető és könnyen emészthető egytálétel jó választás lehet, ha kedvenced diétázik vagy valamilyen betegség, esetleg műtét után kímélő étrendet javasolt az állatorvos (ebben az esetben mindenképpen beszéld meg vele, hogy mit szeretnél neki főzni, mivel bizonyos betegségek esetén egyes élelmiszerek, összetevők vagy akár arányok is lehetnek jó vagy kedvezőtlen hatással a gyógyulásra). Ami az előnye még ennek a receptnek, hogy ízletes, könnyen rágható és emészthető és kiporciózva fagyasztóban eltárolható: ha este kiveszel egy adagot, a hűtőben másnapra kiolvad.

Hozzávalók

300 g barnarizs

1,3 kg darált pulykacomb (csont nélkül)

6 nagy marék spenótlevél

2 nagy sárgarépa

1 kis cukkini 

10 dkg fagyasztott zöldborsó 

1 ek olívaolaj

Elkészítés

A répát és a cukkinit hámozd meg, és vágd őket kis kockákra, a spenótot pedig vágd kb. fél centiméter széles csíkokra. Egy nagy fazékra lesz szükséged, amelyben mindent egyszerre fogsz elkészíteni, ebbe öntsd az olívaolajat, majd tedd bele a darált húst és kevergesd egy kicsit, amíg a hús külseje ki nem fehéredik, majd a tűzről levéve add hozzá a rizst, a répát, a cukkinit és 6 dl vizet. Alaposan keverd össze, és kezdd fedő alatt főzni. Összesen körülbelül 20-25 perc főzési idővel számolj, ezalatt, ha szükséges, önts még a fazékba vizet. 10 perc elteltével jöhet a zöldborsó, majd amikor a rizs már szinte teljesen puha, a spenót. Az egész folyamat végére a víz teljesen elfő és a zöldségek megpuhulnak. Nem baj, ha a rizs egy kicsit puhábbra fő, inkább a klasszikus menzás állag a cél, mint az al dente. Hűtsd majd porciózd az adagokat.

100 g elkészített étel 206 kcal-t, 16 g fehérjét és 15 g szénhidrátot tartalmaz. 

Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és képek: damndelicious.net
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok