Saját KB bal
Saját KB jobb

A kínai kormány lépéseket tervez a kutyahús fogyasztásának betiltására

A kínai kormány komoly lépéseket tesz végre a kutyahús fogyasztás betiltása kapcsán – adta hírül a Guardian.

A kínai mezőgazdasági minisztérium által kiadott javaslat egyrészt az emberi civilizáció fejlődésére, másrészt pedig az egyre növekvő társadalmi ellenérzésekre hivatkozva tiltaná be a kutyahús fogyasztását. Mindemellett fontos érv az is, hogy így az állatról emberre terjedő betegségek elterjedését is hatékonyabban lehetne megelőzni.

Ami nagy horderejű újdonság, hogy a minisztérium javaslatában a kutyákat „különleges társállatokként” említi és ismeri el.  Sencsen városában nemrég betiltották már a kutya- és macskahúsevést, állatvédők pedig már akkor abban reménykedtek, hogy hamarosan Kína más részein is hasonló döntések születnek.

Nemzetközi állatvédő szervezetek abban reménykednek, hogy a kínai kormány lépése alapvető változást hozhat az országban, ahol egyébként már a társadalomnak csak egy kis része fogyasztott kutyahúst, és a többség egyértelműen ellenezte ezt. A becslések szerint azonban még így is évente 10-20 millió között lehet azoknak a kutyáknak a száma, akiket a húsuk miatt ölnek meg Kínában. A legtöbb kutyát ellopják, nem annyira gyakori már, hogy erre a célra tenyésztik őket.

Ezzel a törvényjavaslattal kutyák milliói menekülhetnek meg.

 

Forrás: theguardian.com
Indexkép: Tyrone Siu / Reuters 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...