Saját KB bal
Saját KB jobb

Kis papucsokat kapott a deformált lábú poszáta

Minden élet számít és még a legkisebb élőlényen is képes segíteni az ember, ha akar. Ez a történet is azt bizonyítja, hogy egy lelkiismeretes és elhivatott állatorvos egy olyan kismadáron is tud segíteni, akinek az életéért nem sokat adnának mások. Egy pici poszáta és a még kisebb papucsai. Mai pozitív hírünk.

A poszáta története egészen meseszerű de mégis valós. A kaliforniai Wildlife Center dolgozói egy kis madárkát találtak területükön, akinek szemmel láthatóan deformálódott mindkét lábfeje. A kis ujjak befelé hajlottak, mintha ökölbe szorítaná mindkét lábát. Ezzel a hibával pedig szinte semmire nem volt képes. Nem tudott menni, nem tudott két lábon stabilan állni és kapaszkodni.

poszáta
Alig 20 gramm

A poszáta mindössze nagyjából 14 cm és súly nem nyom többet 15-20 grammnál. Egy ilyen kis élőlény nem sokáig éli túl a vadonban és mondhatnánk erre, hogy ez a természet rendje. Azonban az elhivatott és elkötelezett állatorvosok, gondozók nem legyintettek a kismadárra és nem hagyták sorsára. Fabrikáltak neki egy kis papucsot, amit ők először hótalpnak neveztek el. A kis szerkezet valóban hasonlít egy klasszikus hótalpra, mely a vastag hótakarón könnyíti meg a járást. A kismadárnak azonban szerencsére nem kell ilyesmivel megküzdenie. A poszáta lábára erősített kis papucsok kiegyenesítik az ujjait és biztonságos járást valamint állást tesznek lehetővé számára.

poszáta hótalpon

A kismadár példája jól mutatja, hogy a legtöbb állat is képes akár súlyos testi hibával is élni, ha kap egy kis segítséget.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: cawildlife.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...