Saját KB bal
Saját KB jobb

Hatalmas jelentősége van az Animal Aid Unlimited tevékenységének

Az Animal Aid Unlimited, India Youtube-csatornáján közzétettek egy videót, amely egy komoly beteg kutya és gazdája újraegyesítését örökíti meg. Tevékenységük azonban ennél jóval sokrétűbb.

Az indiai állatvédő szervezetet egy idős szádhu (szanszkritül szent embert jelent) kereste meg azzal, hogy egyik kutyájának nyomaveszett. Az állatvédők hamarosan rátaláltak az Omiyo nevű ebre, akinek állapotát látva alig merték megígérni az aggódó gazdinak, hogy meggyógyítják és visszaviszik hozzá. A kutya fején hatalmas, mély seb éktelenkedett, amit elleptek a férgek.

Az állatvédők azonnal magukkal vitték egy állatkórház-szerű intézménybe, ahol altatásban kezelték, hogy minél alaposan megtisztíthassák a sebet. Szerencsére jól sikerült a beavatkozás, és Omiyo szépen lassan meggyógyult. Talán mindez annak is köszönhető, hogy tudta, szerető család várja haza; gazdája, aki rajta kívül más kutyákkal is megosztja az életét, minden nap imádkozott mielőbbi felépüléséért. A videón, amelyet újbóli találkozásuk alkalmával rögzített az Animal Aid Unlimited, egyértelműen látszik a kutya boldogsága: farokcsóválva üdvözli a szádhut.

A szervezetről

Az indiai szervezet működését adományokból fedezi, ezért arra buzdítja a videó megnézőit, a maguk módján támogassák őket, hogy minél több családot egyesíthessenek. Rengeteg kóbor kutyán segítettek már, de teheneket, szamarakat és más állatokat is sürgősségi ellátásban részesítettek, ha úgy hozta a sors. Weboldaluk szerint naponta több mint 50 segítségre szoruló állatot látnak el, sokszor nem kórházi körülmények között, hanem a helyszínen. Fontosnak tartják az edukálást, rendszeresen tartanak állatvédelemmel kapcsolatos előadásokat indiai iskolákban.

Forrás: Animal Aid Unlimited (Youtube)
Kép: Animal Aid Unlimited (Facebook)

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...