Saját KB bal
Saját KB jobb
Egy hónapot élt a Veszprémi Állatkert zsiráfborjúja

Egy hónapot élt a Veszprémi Állatkert zsiráfborjúja

Augusztusban jött a hír, hogy a Veszprémi Állatkertben Rohtschild-zsiráfborjú született.

A születésről boldogan és nagy örömmel számolt be az állatkert és rengeteg hírportál. Egy zsiráfbébi születése csodálatos dolog, mint ahogy minden születés. Az anyja több, mint két órán át vajúdott vele, végül 60 kilósan és másfél méter magasan  jött világra a nőstény borjú.

A kis zsiráf azt sem élte meg, hogy nevet szavazzanak neki az állatkert virtuális és valós látogatói. Még alig kezdett el cseperedni, de már az állatkert látványossága volt, aki 14.00 és 16.30 óra között „várta a látogatókat” a zsiráfházban! Azonnal az első számú attrakcióvá vált hiszen egy ilyen csöppségre mindenki kíváncsi, szívesen fizetnek érte a látogatók, hiszen nem minden nap lehet megcsodálni a természet egyik páratlan teremtményét, alig pár héttel világrajövetele után.

Fotó: Veszprémi Állatkert (FB)

Mert az állatkert erről szól. Az ember úgy érzi, joga van ahhoz, hogy a világ összes tájáról begyűjtse fajok sokaságát, hogy aztán pénzért mutogassa őket a kíváncsi tömegnek. Mert nekünk ismernünk és  látnunk kell a nílusi krokodilt, a hópárducot, a flamingót, a jegesmedvét az elefántot és a fókát egy helyen, egy időben. Csak egy picit kell belegondolni abba, hogy milyen fokú arrogancia ez az állatok és a természet ellen. De mi megtesszük, mert megtehetjük és egészen magasztos dolgokkal meg is magyarázzuk, miért jó ez az állatoknak. Hiszen valamivel el kell nyomni a lelkiismeret hangját, amikor megszólal egy zsiráfbébi halálakor, vagy visszanéz ránk egy rácsok mögött tengődő oroszlán szemeiből.

A kis zsiráf, aki augusztus 14-én született, már nem várja a látogatókat többé.

„Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy a Veszprémi Állatkert legfiatalabb lakója már odafentről, az angyalok mellől figyel bennünket. Állatorvosaink azonnali szakszerű ellátásban részesítették a kis zsiráfborjút, de sajnos életét már nem tudták megmenteni. A tragédia pontos okáról reményeink szerint a boncolás pontos választ fog adni.
Emlékezzünk rá szeretettel!” (Facebook/Veszprémi Állatkert)

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: FB/Veszprémi Állatkert

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...