Saját KB bal
Saját KB jobb

28 éves magyar nő késelte halálra amerikai bulldogját Angliában

Szinte nincs olyan hely a világon, ahol ne lennének állatkínzók. Rengeteg, itthoni és külföldi országban történt szörnyűségről lehet hallani.

Legutóbb Angliából érkezett megrázó hír, és minket is érint, hiszen az állatkínzó nem más, mint egy ott élő, 28 éves magyar nő. Az eset Birkenheadben (Merseyside) történt valamikor április elején, és a hatóságok úgy szereztek róla tudomást, hogy egy kukában rátaláltak a láthatóan nem természetes úton elpusztult amerikai bulldogra.

A napokban fotókat tettek közzé az interneten a Horváth Leila nevű elkövetőről, aki állítólag azzal magyarázta, hogy megkéselte, majd mérgezett kolbászkarikákkal etette meg a kutyáját, hogy az agresszívan viselkedett, és rátámadt párjára, a szintén magyar Farkas Norbertre. A férfi mentális betegséggel küzd, elmondása szerint az orvosa javasolta egy nagyobb testű kutya beszerzését, hogy javítson az állapotán. A Luna nevű eb viszont szerinte másként kezdett viselkedni 12 kiskutyája világra hozása után.

Megelégelve a véleményük szerint agresszív viselkedést, kitervelték, hogy megszabadulnak a kutyától, és nem humánus módot választottak, – ezt egyébként a bíróságon is felhozták ellenük, hiszen választhatták volna az elaltatást, ha a kutya valóban veszélyt jelentett rájuk.

A nő védőügyvédje a tárgyaláson elmondta, védence vállalja a felelősséget a tettéért, és arra is kitért, a párnak el kellett költöznie korábbi otthonából, mert a szomszédok rendszeresen megdobálták őket, tudva, mit tettek. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy 10 hétig biztosan börtönben tartják őket, és örökre eltiltották mindkettejüket az állattartástól.

Mekkora büntetés volna indokolt?

Forrás: metro.co.uk
Kép: Pexels

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...