Kim Basinger állatvédőkkel együtt tiltakozott Szöulban a kutyahúsevés ellen

Kim Basinger amerikai színésznő pénteken mintegy száz állatvédővel együtt tiltakozott a dél-koreai parlament előtt a kutyahúsevés ellen - adta hírül az MTI.

A tiltakozást azért szervezték július 12-re, mert ez a három legmelegebb nap közül az egyik a hagyományos koreai naptár szerint. Sokan ugyanis amiatt az ostoba hiedelem miatt fogyasztanak ezeken a napokon kutyahúst és csirkéből főzött levest, mert úgy tartják, hogy az segít a meleg elviselésében. A másik két kánikulai nap július 22-re és augusztus 11-re esik.

„Ez egy hagyomány, de szemben áll az állatok jogaival” – mondta a színésznő. Basinger hangsúlyozta: „nem könnyekre, hanem cselekvésre van szükség”, hogy véget vessenek ennek a kegyetlen szokásnak. „Minden szenvedőn segíteni kell” – fűzte hozzá.

A CARE állatvédő szervezet tüntetői számos olyan kutyát is magukkal vittek, akiket étkezési célra tenyésztettek, de kimenekítették őket a tenyésztőtelepekről.

Az állatvédők évek óta próbálják elfogadtatni a kutyahúsevést tiltó törvényt. A kutyahúsevés egyébként már egyre ritkább, a fiatalok körében pedig már nem népszerű Dél-Koreában. Egy felmérés szerint tavaly a lakosság 80 százaléka nem evett kutyahúst.

Forrás: MTI (hirado.hu)
Fotó: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...