Forrás: http://www.ktvu.com

Sztárkosaras állt a vakvezető kutyákat képző egyesület mögé

Az amerikai kosaras, Klay Thompson imádja a kutyákat, ő maga is gazdi, és lelkes támogatója a Guide Dogs for the Blind nevű egyesületnek. Utóbbi elismerése jeléül kedves gesztussal honorálta a Warriors sportolójának igyekezetét.

Újonc kiskutyájukat, egy édes golden retrievert neveztek el ugyanis az ismert kosárlabdázóról, és természetesen megörökítették a két Klay első találkozását. A fotók tanúsága szerint imádták egymást! A zsemleszínű eb jelenleg kiképzés alatt áll, hogy nemsokára hasznos társává váljon jövendőbeli látássérült vagy vak gazdájának.

A Guide Dogs for the Blind szeretné elérni, hogy szemük világának részleges vagy teljes elvesztése ne korlátozza az embereket. Munkájának támogatása azért (is) nagyon fontos, mert ingyenes oktatást biztosítanak a kiskutyáknak, akik 8 hetestől 15-17 hetes korukig önkéntes befogadóknál élnek. Az átmeneti gazdik komoly felelősséget vállalnak, hiszen gondoskodniuk kell róla, hogy az ebek megfelelő környezetben éljenek, és megkapják a megerősödésükhöz, fejlődésükhöz számukra szükséges táplálékot.

Klay átmeneti gazdája egy Joelle nevű nő, aki több mint 20 éve foglalkozik a Guide Dogs for the Blind kutyáival. A kosarazóval való találkozás után azt remélik, több önkéntes jelentkezik hozzájuk a nemes feladatra.

Forrás: www.ktvu.com
Képek: www.ktvu.com
Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...