Saját KB bal
Saját KB jobb
longgonewild.com

[TRAILER] Felkavaró dokumentumfilm készült a kardszárnyúakról

Hamarosan bemutatják az Egyesült Államokban a Long Gone Wild című brutálisan őszinte és felkavaró dokumentumfilmet.

A dokumentumfilm a kardszárnyúak sorsát veszi górcső alá,  azt az elmúlt 50 évet, mely alatt ezek a csodálatos és fenséges állatok profitszerzés miatt a szórakoztatóipar célpontjába kerültek. Ennyi ideje masszívan vadásszák, ejtik foglyul és tartják fogságban a delfineket.

A film bemutatja, hogy néz ki egy ilyen vadászat, milyen módszerekkel csalják csapdába őket, hogyan szakítják el őket családjuktól és milyen körülmények között szállítják, majd tartják őket.  Kendőzetlenül mutatja be milyen egy kardszárnyú, amikor depresszióba esik és idő előtt meghal.

Miközben a nyugati társadalmak egyre jobban elítélik ezt a fajta szórakoztatást, de legalábbis sokan emelnek hangot ellene, valamint több rehabilitációs program is készül már a delfináriumokból kiszabadított állatok elhelyezésére, addig az orosz delfinvadászok elképesztő összegekért szállítják a kínai piacra a kardszárnyúakat is. Kínában már nem csak delfináriumokba van rájuk kereslet, de egyre több monumentális építményben, bevásárlóközpontban egyszerűen csak látványosság kedvéért mutogatnak az embereknek delfineket.

A film bemutatja a kutatók, biológusok és szakértők által megálmodott rehabilitációs helyszínt is, ami az egyetlen kiút lehet a rabságból szabadult egyedeknek az életben maradásra.

Megrázó képsorok.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: longgonewild.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...