Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy egészen új kutya bújt meg az ápolatlan szőrcsomó alatt

Lucky-t az utcán találták, borzalmas állapotú szőre miatt már járni sem bírt. Az internetes segélykérésre egy fiatal kutya kozmetikus lány jelentkezett, aki az éjszaka közepén kinyitotta boltját, és hajnali 3-ig nyírta a szerencsétlen elhanyagolt állatot. A büdös szőr még több egészségügyi problémát is rejtett magában, de mindezek ellenére rá egy egészen új kutyát kaptak a végére. 

Egy pár éppen hazafelé tartott éjjel Floridában, mikor az út szélén megláttak egy elhagyott kutyát – a szőre teljesen összetapadt, és szinte semmire nem reagált, nem bírt járni.

A pár nem volt képes otthagyni az út szélén, így a közösségi média felületein kértek segítséget. Erre a felkérésre reagált a kutya kozmetikus, Karri Falla.

A hölgy a helyszínre sietett, és az éjszaka közepén kinyitotta a kutyakozmetikai üzletét, hiszen véleménye szerint egy ilyen állapotú kutyának fontos a sürgős segítség.

„Amikor egy állat szőre ennyire összecsomósodik, az képes akadályozni a véráramlást, sőt, sérüléseket, horzsolásokat is okozhat a kutyának” – mondta Karri.

A kutya körülbelül 4 évesnek tűnt, teste állapota alapján azonban valószínűleg egész életét ilyen elhanyagolt állapotban töltötte.

„Tudtam, hogy rossz állapotban van, de semmi sem írhatja le a helyzetet, ami fogadott. Őszintén és egyszerűen a kutyának dögszaga volt, és már járni sem bírt. Sírnom kellett. De ahogy elkezdtem borotválni, elkezdte csóválni a farkát, innen tudtam, hogy helyes dolgot teszek vele.” – Karri hajnali 3 óráig egyfolytában dolgozott – teljesen leborotválta a kutyát, megfürdette és elvitte állatorvoshoz, ahol átesett az ivartalanításon.

A kutya a Lucky (Szerencsés) nevet kapta, bár szőrének szörnyű állapota után egyéb rossz hírek is a felszínre kerültek. Kiderült, hogy Lucky teljesen siket és vak. Hála a közösségi média pozitív erejének, azóta új, ideiglenes családjánál él, és felépülése gyors ütemben zajlik.

A jószívű kozmetikus lány, Karri azóta is nyomon követi a kutyát, és segít végleges otthont találni neki, ha Lucky készen áll rá.

 

Még több kutya, aki a szőrével küzdött:

Töbórába telt megtisztítani a kátrányba esett kutyát

Leöntötték ragasztóval, de túlélte és mára egy cuki szőrgombóc lett

Hatalmas bundája már a mozgásban is akadályozta a kutyát

(Kutyabarát.hu)

Forrás és képek: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...