Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Adam Griffith on Unsplash

Dél-Koreában egyre nagyobb szerepet kapnak a kutyák, mint társállatok

Az utóbbi években Dél-Koreában egyre többen találnak vigaszt a kutyákban, különösen most, hogy az egyedül élő háztartások száma folyamatosan növekszik.

Az ország komoly kihívással néz szembe a rendkívül alacsony születésszám miatt. Sok dél-koreai inkább a kutyákkal való szoros kapcsolatot választja, mintsem házasságot vagy gyermekvállalást. A The New York Times jelentése szerint az ország háztartásainak több mint kétötöde egyedül élő személyből áll, míg minden negyedik családnak van valamilyen háziállata.

A kutyák egyre inkább családtaggá válnak

Dél-Koreában a kutyák sokak számára valódi családtaggá váltak, különösen az egyedül élő háztartásokban, ahol érzelmi támogatást nyújtanak. Az ország rendkívül alacsony születési rátája, amely 2023-ban mindössze 0,72 volt, komoly társadalmi és gazdasági problémát okoz. Joon Szuk-Jol, Dél-Korea elnöke „nemzeti vészhelyzetként” emlegette a helyzetet, és az állam számos lépést próbál tenni annak érdekében, hogy kezelje a csökkenő népesség okozta kihívásokat.

Ha valaki Dél-Korea parkjaiban sétál, gyakran lát babakocsit toló embereket. Azonban ezekben a kocsikban egyre gyakrabban ülnek kutyák, gyerekek helyett. 2023 decemberében a Korea Times arról számolt be, hogy először az ország történetében több állatkocsi fogyott, mint babakocsi. Ma már különleges utazási csomagokat is kínálnak a háziállatokkal rendelkezők számára, amelyek során kutyákat is szívesen látnak buddhista templomokban vagy kutyabarát szállodákban. Az egyre több a kutyanapközi, kutyabarát kávézók és szállások, amelyek a gazdik és kedvenceik kényelmét szolgálják.

A kutyahúsevés tradíciója lassan valóban a múlté lesz

Valószínűleg ennek a trendnek is köszönhető, hogy legkésőbb 2027-re felszámolják a kutyahús-kereskedelmet Dél-Koreában, legalábbis ez a célja egy nemrég elfogadott törvénynek, melynek célja, hogy végleg véget vessen a kutyahús-iparnak. Az új szabályok értelmében tilos lesz kutyákat a húsukért tenyészteni, tartani vagy levágni, és a kutyahús értékesítése is szigorúan tilos lesz. A törvény megszegőit akár börtönbüntetés is sújthatja: aki kutyát vág le, három évig terjedő szabadságvesztésre, míg a kutyahúst árusítók két évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dogtime

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...