Saját KB bal
Saját KB jobb

Állatkínzás vádjával letartóztatták a férfit, aki kikötötte a kutyáját a Milton hurrikánban

Az egész világ döbbenten figyelte a képeket egy kutyáról, akit a Milton hurrikánban egy oszlophoz kötözve hagyott a gazdája. A szakadó esőben a kutyát már mellkasig érő vízben találták meg. A szerencsétlen állat nem tudott sem menekülni, sem megmozdulni, mivel a gazdája kikötötte. Szerencsére az autópálya rendőrség észrevette az életveszélyben lévő ebet, és még időben sikerült megmenteniük. A drámai mentésről a közösségi médiában megosztott videó bejárta a világot. Az eset után a kutyát a Tallahassee melletti Leon County Humane Society menhelyére vitték, ahol a „Trooper” nevet kapta a bátor rendőrök tiszteletére, akik megmentették.

Trooper eredeti gazdája is láthatta a felvételeket, mivel később felkereste a menhelyet. Szerette volna visszakapni Troopert, de az állatvédők, az előzmények tudatában nem adták vissza neki a kutyát. A férfi végül beleegyezett, hogy lemond a kutyáról, ha a menhely megfelelő új otthont talál neki. Arra a kérdésre, hogy miért kötötte ki az állatot, a férfi azt állította, hogy nem talált senkit, aki el tudta volna vinni a kutyát a vihar elől.

Azzal, hogy kikötötte a kutyát, és ezzel életveszélybe sodorta, a gazda súlyosan vétett az állatvédelmi törvények ellen. A hatóságok állatkínzás vádjával vették őrizetbe. Ez súlyos bűncselekménynek minősül, ami akár öt év börtönbüntetést is vonhat maga után. Suzy Lopez, Hillsborough megye államügyésze közleményben kijelentette, hogy ezt az ügyet nagyon komolyan veszik. Szerinte még a maximálisan kiszabható öt év még mindig nem elég súlyos büntetés.

Troopert jelenleg egy család vette magához ideiglenesen. A kutyát, érthető módon, megrázta, hogy gazdája kikötötte egy oszlophoz és magára hagyta egy tomboló hurrikán közepén. Jelenlegi befogadói és a menhely munkatársai mindent megtesznek, hogy Trooper kiheverje a vele történteket, és mielőbb örökbefogadható legyen.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.kinship.com/dog-lifestyle/abandoned-dog-hurricane-milton-arrest-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/DBPLeziNJHD Kép: Photo by Sergei Starostin: https://www.pexels.com/photo/a-dog-sitting-on-the-ground-6395582/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...