Saját KB bal
Saját KB jobb

Befogadta a pilóta a Milton hurrikán elől menekülő cicát

A Milton hurrikán pusztítását a 2005-ös Katrina okozta károkhoz hasonlítják. A vihar jelentős károkat okoz nem csak az anyagi javakban, de a helyi közösségekben is. Az orkán tombolása alatt sok otthon vált lakhatatlanná, és számos állat került veszélybe. Szívszorító esetek is előfordultak, például egy kutyát egy karóhoz kötöttek ki, magára hagyva a vihar közepén. Az állatvédők fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy megmentsenek minden házi kedvencet. De sok esetben nehezen találják meg az eredeti gazdikat, vagy azok nem tudják vállalni az állataikat. Ennek következtében sok állat menhelyre kerül, ahol gazdikeresővé válnak. Persze, van olyan szerencsés, akit a megmentője fogad be. Ahogy történt egy kiscicával, akit a mentőrepülőgépet vezető pilóta vett magához.

Ez a hétvége különleges eseményeket hozott a Southwest Airlines, a Greater Good Charities és a Lucky Dog Animal Rescue számára, akik közösen segítettek a hurrikán elől biztonságba helyezni a menhelyi állatokat. A Milton és Helene hurrikánok elől 145 állatot menekítettek el. Köztük volt az Avery nevű cica, aki nem csak biztonságba, hanem mindjárt egy szerető gazdi karjaiba repült. Szó szerint.

Avery az egyik olyan kiscica volt, akit Dél-Karolinából Wisconsinba szállítottak át. Azok között a menhelyi állatok között volt ő is, akiket Tennessee-ből és Floridából a viharok elől már korábban elszállítottak.

A jótékonysági szervezetek egyébként nemcsak az állatok mentésében, de adományokkal is segítik a helyszíni mentéseket és a hontalanná vált családokat. Így azoknak segítenek, akik szeretnének ebben a nehéz helyzetben is gondoskodni az állataikról, de körülményeik miatt ezt nem tudják megtenni.

A mentőakció során a repülőgépeket vezető pilóták sem tudnak elmenni az állatok sorsa mellett. Azonban arra talán senki sem számított, hogy az egyik pilóta nem csak a szállításban segít, hanem mindjárt örökbe is fogad egy cicát. Matthew Prebish, vagyis Matt kapitány azonban nem tudott ellenállni Avery bájának. A férfi nem számított rá, hogy egy hurrikán elől menekülő állatot fog örökbe fogadni, amikor beleegyezett, hogy részt vegyen ezen a különleges repülésen. De vannak dolgok, amik az égben köttetnek. Ilyen Matt kapitány és Avery barátsága is.

A mentést követően közzétett videóban látható, hogy Avery kényelmesen fekszik a kapitány karjaiban, illetve, hogy a kiscica pihenget a pilótafülkében. Sajnos, minden krízishelyzetben vannak olyanok, akik embertelenül viselkednek, de szerencsére olyan hősök is, akik reményt adnak és szeretettel fordulnak a bajba jutottak felé.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.kinship.com/cat-lifestyle/pilot-rescue-flight-adopts-cat-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/DBJ82pdv19B Kép: Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-yellow-and-white-cat-57416/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...