Saját KB bal
Saját KB jobb

Brutális körülmények között tartott kutyákat mentettek Zalakoppányban

Egy zalakoppányi házban történt súlyos állatkínzás, ahol 81 kutyát mentettek meg borzalmas körülmények közül, 21 kutyának már későn érkezett a segítség.

Egy zalakoppányi házban történt brutális állatkínzás borzolja ismét a közvéleményt: 81 kutyát mentettek ki az állatvédők és hatóságok közös akciójában, miközben 21 elpusztult kutya tetemét találták meg a helyszínen, a fagyasztóba rejtve. A megrázó esetet a Noé Állatotthon Alapítvány tette közzé, mely a mentésben is részt vett.

Az RTL Híradónak nyilatkozó állatvédő „felfoghatatlannak és undorítónak” nevezte a történteket. A zalai településen egy német származású nő tartotta fogva a kutyákat, akik közül sokan egész életüket ketrecekbe zárva, napfényt és friss levegőt sosem látva élték le. Saját ürülékükben tengődtek, csontsoványra fogyva, betegségekkel küzdve. Az állatokat gyakorlatilag rabságban tartotta a nő, akinek mentális problémái is nyilvánvalóvá váltak a helyszínen tapasztaltak alapján.

Ketrecben élték le az életüket

A Noé Állatotthon Alapítvány közösségi oldalán a mentőakció részleteiről is írtak. A kutyák közül sokan most léptek ki először a szabadba, először érezték a nap melegét és a szél érintését. A szervezet beszámolója szerint mindegyik kutya csontsovány, bolhás, és az elhanyagoltság jeleit mutatta. Az állatvédők számára különösen szívszorító volt látni, ahogy a kutyák végre találkoztak más emberekkel is tulajdonosukon kívül, életükben először.

Az ügyben eljárás indult a nő ellen, a kutyák már biztonságban vannak, a mentési akcióban több állatmentő szervezet is részt vett.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/Noé Állatotthon Alapítvány

(A borítókép illusztráció)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...