Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/Magyar Rendőrség

Újabb kutyás oktató videó a rendőrségtől: A kutya nem konyhamalac

A kutya nem konyhamalac - a Magyar Rendőrség közösség oldalán újabb frappáns kutyás oktató videót tett közzé.

Korábban már bemutattunk egy hasonlóan szórakoztató videót a rendőrségtől, amelyben az idegen kutyák simogatásához adtak velős és egyszerű útmutatást. Szerencsére nem álltak meg egy videónál, hiszen a rendőrség célja továbbra is az, hogy a felelős állattartás szabályait könnyen emészthető formában juttassa el a lakossághoz.

A legújabb videóban arról beszélnek, hogyan kell megfelelően táplálni a kutyákat, és arra figyelmeztetnek, hogy a négylábú barátaink nem konyhamalacok, ezért nem szabad őket konyhai maradékkal táplálni.

A tökfőzelék pláne nem való a kutyának

Kedvenc kutyás rendőreink szerint a tökfőzelék például  nemcsak a kutyáknak, de az embereknek sem valók. Ízlés kérdése, de az biztos, hogy ez a videó egy újabb példa arra, hogy a rendőrség milyen kreatívan tudja felhívni a figyelmet a fontos kérdésekre, ezúttal a kutyák megfelelő táplálására. Az egyszerű és humoros megközelítés különösen hasznos lehet a fiatalabb generációk számára, akik sokkal könnyebben fogyasztják az ilyen jellegű tartalmakat.

A videóban egyértelmű és vicces példával szemléltetik, miért fontos, hogy a kutyák ne kapjanak mindent, amit az emberek esznek (lsd. tökfőzelék). Nem minden étel alkalmas számukra, sőt, néhány élelmiszer akár káros is lehet a kutyák egészségére. A  kutyák étrendjét tudatosan kell összeállítani, hiszen ők nem képesek különbséget tenni az egészséges és az egészségtelen ételek között.

A tökfőzelék tagadó videót ITT nézhetitek meg.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/Magyar Rendőrség 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...