Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

Brutális állatkínzás Tárnokon, a rendőrség érdemben nem intézkedett

Brutális kegyetlenséggel végzett egy kutyával Tárnokon egy férfi, hiába hívták a helyszínre a rendőröket, érdemi intézkedés nem történt.

FIGYELEM! Felkavaró tartalom!

Június 24-én délután riasztották az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány munkatársait egy tárnoki címre, ahol egy férfi brutális kegyetlenséggel végzett egy három éves spicc kutyával. A feltételezett elkövető már korábban is fenyegette a családot azzal, hogy megöli a kistestű kutyát, mert „nem szereti”. Hétfőn délután be is váltotta ígéretét. Amíg az édesanya pár percre a szomszédba ment és a gyerekek egyedül maradtak a helyszínen az ittas állapotban lévő férfi brutális kegyetlenséggel végzett az állattal.

Forrás: Facebook/Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

A kutya koponyáját szilánkosra törte, majd átszúrta a fejét egy vasvillával, végül egy vízzel teli vödörbe tette. A vérben úszó kutyát az egyik gyerek találta meg. Amikor az állatmentők a helyszínre érkeztek, a súlyosan bántalmazott kutya még életben volt. Riasztották a rendőrséget, akik ki is érkeztek a helyszínre. A feltételezett elkövető eközben eltűnt, de nem a rendőrök, hanem az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány munkatársa indult el a keresésére. A férfit végül a padláson találták meg, de sem a kihallgatására, sem helyszínelésre nem került sor. Hatósági állatorvos sem érkezett a helyszínre, a rendőrök pedig azt a parancsot kapták, hogy az eljárás befejeződött, térjenek vissza a parancsnokságra. Az állatmentők hangsúlyozták, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök együttműködőek voltak és minden egyetértettek velük, felsőbb utasításra fejezték be az eljárást.

Esély sem volt megmenteni

A kutyát az állatmentők vitték el állatorvoshoz, ahol megszabadították szenvedéseitől. A rendőrségi intézkedés során elkövetett számos eljárási hiba miatt az Érdi Civil Állatmentő Alapítvány panaszt tett az Érdi Járási Ügyészségen. Minden jel szerint a helyszínen az állatkínzás minősített esete valósult meg, mely súlyos bűncselekmény, büntetési tétele 3 év. Az állatkínzással érintett állat tetemét a rendőrségnek le kellett volna foglalnia (13/2012. (VII. 30.) ORFK utasítás valamint a 11/2003. (V. 8.) IM-BM-PM együttes rendeletben foglaltak szerint), az azonosításra szolgáló okiratot pedig bűnjelesíteni kellett volna. Ezek nem történtek meg. A tetemet az állatmentők saját költségükön vizsgáltatják meg az arra illetékes hatóságnál. Közösségi oldalukon közzétett posztjuk szerint, végig fogják vinni az ügyet, nem hagyhatják, hogy egy ilyen súlyos állatkínzásos eset ügyében ne induljon eljárás és ne történjen igazságszolgáltatás.

Péntek estére pedig csendes megemlékezést hirdettek a helyszínre, ahová minden állatszeretőt várnak:

„… emlékezzünk a vasvillával meggyilkolt kutyára…
Minden állatvédőt, állatmentőt, állatszerető embert hívunk egy csendes demonstrációra, hogy újból és újra felhívjuk az íróasztal mögött ülők figyelmét az állatvédelem fontosságára!!!
AZ ÁLLATOK NEM TUDNAK SZÓLNI, LEGYÜNK MI A HANGJUK!”

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Érdi Civil Állatmentők Alapítvány 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...