Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

191 kutya elhanyagolása miatt ítéltek börtönbüntetésre egy nőt

Egy angol nőnek összesen 191 kutya rossz tartásáért és elhanyagolásáért kellett felelnie a bíróságon. Börtönbüntetésre ítélték.

A 66 éves Diana Curtis 25 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, mert 191 kutyát tartott szörnyű körülmények között Devonban. A kutyákat ketrecekben és kalitkákban tartotta egy Chittlehamholt melletti távoli mezőn és Chulmleigh Cross melletti kennelekben. Curtis hét rendbeli, állatoknak okozott szükségtelen szenvedés miatt vallotta magát bűnösnek. A több mint két éves börtönbüntetés mellett örökre eltiltották az állattartástól.

Az RSPCA állatvédelmi szervezet aktívan részt vett az állatok mentésében és megfelelő helyre szállításában, majd az örökbeadási folyamatokban. A mentés során két állatot sajnos el kellett altatni, a legtöbb kutyán pedig kezeletlen sebek és sérülések voltak láthatók. Több kutya füléből hiányoztak darabok, valószínűleg a zsúfolt és nem megfelelő tartás miatt a kutyák egymásra is támadtak. Az RSPCA szerint további három másik kiskutya is elpusztult a mentést követő hetekben.

A nő ügyvédje szerint Curtis foglalkozott a kutyákkal, heti 300 fontot költött az etetésükre, de a közel kétszáz állat már túl nagy teher volt számára.  Közel 100 kutyát egy mezőn, víz és áramellátás nélkül tarot, ezeknek a kutyáknak az ugatása miatt értesítette egy helyi gazda a rendőrséget.  A bíróság szerint  a nőt már korábban is eltiltották az állattartástól, miután 2023 decemberében elítélték lovak, csirkék és kacsák bántalmazása miatt. Az akkori ítélet 16 hetes felfüggesztett börtönbüntetés volt 12 hónapra, és 10000 font eljárási költség megfizetésére kötelezték.

A mentett kutyák nagy része ma már új otthonra talált.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...