Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/Tiszakécskei Ebrendészeti Telep Kutyái

Megható találkozás: két és fél év után került elő Zeusz

A Tiszakécskei Ebrendészeti Telep közösségi oldalán osztotta meg Zeusz nem mindennapi történetét.

Zeusz egy közepes testű, fekete keverék kutya, aki  az utcáról került be az ebrendészeti telepre, kóbor, gazdátlan kutyaként. A telep munkatársai akkor még nem tudták, hogy Zeusz szövevényes története milyen meglepetéseket tartogat mindenki számára.

Chip alapján nem tudták azonosítani

A bekerülés napján természetesen azonnal chipet kerestek és találtak is Zeuszban. A hordozó adatai alapján azonban nem tudták felvenni a gazdival a kapcsolatot. Ez abban az esetben szokott előrfordulni, ha a chiphez nincsenek adatok rögzítve, vagy a rögzített adatok nem jók. Például a telefonszám megváltozott. A telep munkatársai ezért kirakták Facebook oldalukra Zeusz képét és bíztak benne, hogy gazdája ráismer a fotók alapján.  A bejegyzés pedig gyorsan célt is ért, hihetetlen módon eljutott a kutya gazdájához.

Két és fél év után került elő

A Facebook bejegyzést egy ismerős küldte el a gazdinak, aki azonnal felismerte kutyájukat. Zeusz két és fél évvel ezelőtt veszett el és azóta is várták haza. Számos módon próbálták megtalálni akkor, különböző hirdetésekkel, de akkor nem vezetett eredményre a keresés. Mindig tudták a szívük mélyén, hogy valahol megvan a kutyájuk. Amikor pedig felismerték az ebrendészeti telep fotóján, „örömtől zokogva jelentkezett a kutyáért, azonnal, bárhogyan rohant volna a kutyáért”.

A kutyus a családhoz is kóbor kutyaként került. A gyerekek óvodája környékén találták és befogadták. Együtt nőtt fel a gyerekekkel, akik nagyon szerették és ragaszkodtak hozzá. A videón az látható, amikor ők találkoznak rég elveszettnek hitt kutyájukkal:

És hogy hol volt eddig Zeusz? Az ebetelep munkatársai szerint valószínűleg valaki befogadta és tartotta, de nem kereste az eredeti gazdáját.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook.com/Tiszakécskei Ebrendészeti Telep Kutyái 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...