Saját KB bal
Saját KB jobb

Több mint 100 kutyát mentettek ki egy illegális kutyaviadalokkal foglalkozó telepről

Több mint 100 kutyát találtak egy Georgia állambeli családi házas környék egyik lakóházában. A kutyákat feltehetőleg illegális kutyaviadalokban használták. A tulajdonost letartóztatták, és több mint 100 vádpontban állítják majd bíróság elé. Egyelőre szabadlábon védekezhet.

A nagyszabású akció több ügynökség összefogásával valósulhatott meg, akik már régóta figyelték a kutyaviadal szervezőket. A helyszínre érkező csapatok azonban nem lehettek felkészülve a látványra, ami fogadta őket. A nyomozók összesen 106 kutyát találtak a családi háznál, többségében pit bull típusú kutyákat.

„A kutyák egy része csontsovány volt, míg mások erősek és agresszívak a többi kutyával.” – írta a megyei seriff a jelentésében – „A legszomorúbb az egészben, hogy a legtöbb állat mindössze arra vágyott, hogy helyszínre érkező rendőrök és ügynökök simogassák őket, és odafigyeljenek rájuk.”

A jelentésben ezután a kutyák tartási körülményeit írják le. A helyszíni beszámoló szerint a legtöbb kutyát oszlopokhoz, fákhoz kikötve találták meg. Nagy, nehéz szöges nyakörvekkel és láncokkal voltak megkötve. Láthatóan sem víz, sem étel nem volt előttük. A legtöbb kutya mindenféle védett hely híján ott állt kikötve esőben, szélben, napsütésben.

A családi ház pincéjében is találtak kutyákat, ahol „a széklet és a vizelet szaga olyan erős volt, hogy a kiérkező egységek tagjainak védőmaszkokat kellett viselnie”. A körülmények, amelyek között a kutyákat tartották semmiképpen sem mondhatók alkalmasnak a kutyatartásra – állapította meg a seriff hivatala.

Az illegális kutyaviadalok szervezése hatalmas üzlet az Amerikai Egyesült Államokban. A viadalokat szervezők gyakran más illegális tevékenységben is részt vesznek, többnyire a drogkereskedelem és a prostitúció is a portfóliójuk részét képezi. Bár a kutyaviadalok évtizedek óta tiltottak az USA-ban, az üzlet virágzik. A viadalok iránt hatalmas az érdeklődés, és sajnos a kilátástalan szociális helyzetben lévő fiatalok egy részének ez a meggazdagodás felé vezető egyetlen számukra ismert út.

A Georgia állambeli esetben a kutyákat helyi állatvédő szervezetek fogadták be, akik megkezdik a rehabilitációjukat. Reméljük, hamarosan megtapasztalhatják, hogy milyen szeretve és simogatva lenni.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.fox5atlanta.com/news/hundreds-of-dogs-rescued-man-arrested-in-paulding-county-dog-fighting-ring-bust; Kép: Photo by Mao Li: https://www.pexels.com/photo/portrait-of-a-brown-pit-bull-11243683/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...