Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

Egy nap alatt kétszer is elhagyták gazdái a mozgássérült kutyát

Szomorú történet látott napvilágot még tavaly novemberben egy mozgássérült kutyáról. Gazdái egy nap alatt kétszer is elhagyták, a történetnek azonban happy end lett a vége.

Egy térfigyelő kamera rögzítette azt a szívszorító, kegyetlen és végtelenül szomorú jelenetet, ahogy egy nő kocsijából egyszerűen kidobja az utcára mozgássérült kutyáját. A felvételen jól látszik, hogy a nő megáll az utcán, a hátsó ülésről kiengedi két kutyáját, egy feketét és egy fehéret.

Majd a fekete kutyát visszatessékeli a hátsó ülésre, a fehéret pedig arrébb löki. A képkockákon elsőre nem látszik, de a kutyusnak egy mellső lába van, az is súlyosan deformált, nagyon nehezen tudja használni. Ezért amikor a nő ellöki a kocsitól, a kutyus előrebukik és arcra esik. A nő pedig becsukja a kocsi ajtaját és elhajt.

Másodszorra már a menhelyre adták le

A Tintin névre hallgató fehér, kistestű kutyust „gazádja” éppen abban az utcában dobta ki a kocsiból, ahol a férje irodája található.  A kocsiból utcára rakott kutya zavarodottan próbál a kocsi után eredni, de nem éri utol. A történet itt még korántsem ért véget. Tintint megtalálta a nő férje, aki talán eggyel jobb megoldást választott a kutyától való megszabaduláshoz, bevitte egy közeli menhelyre. A menhely dolgozói a térfigyelő által rögzített felvételekkel együtt a sztorit feltették a youtube-ra, ahol gyorsan 1,3 milliós nézettséget ért el, vírusként kezdett terjedni.  A felháborodott emberek dühösen kezdték követelni a nő felelősségre vonását, és eltiltását állatok tartásától. Hogy megkapta-e méltó büntetését, arról sajnos nem tudunk. De Tintinről van hír!

Tintin új családja

A mozgássérült kutyus gyorsan sztár lett az interneten, sokan érdeklődtek iránta. Az állatmenhely azonban fontosnak tartotta, hogy Tintin új családja megfelelő és gondos kiválasztási folyamaton menjen keresztül. A speciális igényű állatok tartása mindig nehéz és komplikált, de nem megoldhatatlan feladat. Aki egy ilyen állatot fogad örökbe, tudnia kell, hogy mi vár rá, mennyi időt és milyen áldozatokat fog igényelni a kutya élethosszig tartó gondozása. Ennek tudatában lehet csak felelősen dönteni, még akkor is, ha első látásra a legtöbben azonnal hazavitték volna Tintint.

Nézzétek meg a videót arról, hogyan került Tintin az utcára és milyen élete van most.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Youtube

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...