Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutya újraélesztés – Minden gazdinak látnia kell! – VIDEÓ

Az újraélesztés tipikusan nem olyan téma, amelyre szívesen gondolunk. Pedig, szó szerint: életet menthet! Az elmúlt években szerencsére egyre több szó esik az újraélszetés témájáról. Applikációval, telefonos támogatással és bárki által elsajátítható és kivitelezhető technikákkal segítik az utca emberét, hogy ha arra kerül a sor, segíthessen.

Bízunk benne, hogy egyre többen vágnak bele, hogy hétköznapi szuperhősök lehessenek, és segítséget nyújthassanak embertársainknak. További információk a BLS-ről és a Tartsd életben módszerről itt olvashatók!

A kutya újraélesztés szintén nem egyszerű téma, de sajnos, elképzelhető, hogy szükségünk lehet rá. Van olyan helyzet, amikor kutyánk balesetet szenved, vagy egyéb okból leáll a szíve. Ilyenkor az állatorvosig el is kell jutni, és ez csak akkor valósulhat meg, ha képesek vagyunk addig életben tartani kedvencünket.

A Vigyél Haza Alapítvány videójában Kis Anna, a Kutyaelsősegély program alapítója, lépésről lépésre vezet végig minket a kutya újraélesztés lépésein. Ezek alapvetően hasonlóak az emberi újraélesztéshez, így aki abban jártas, annak bizonyára könnyebb dolga lesz, csak a megfelelő ütemre kell figyelnie.

A lépések egyszerűek, bárki könnyen elsajátíthatja őket. A kutya elsősegély tanfolyamok keretében pedig gyakorlatra is szert tehetünk. Fontos tudni, hogy a szív leállását követően akár 30 percig is van esélyünk, hogy szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel életben tartsuk a kutyánkat! Ennyi idő alatt kiérhezhet az állatorvos vagy eljuthatunk a rendelőbe. Pár egyszerű mozdulattal, elszántsággal és kitartással megmenthetjük a kutyánk életét – ne adjuk fel!

Ez a korábbi cikkünk is érdekelhet: Elsősegély: Mit tegyünk, ha a kutyánk megsérül útközben?

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Vigyél Haza Alapítvány hivatalos YouTube csatornája. Kép: Photo by cottonbro from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...