Saját KB bal
Saját KB jobb

Szarvas tévedt Miskolc belvárosába, lelőtték

Békés szarvas sétált Miskolc belvárosában múlt héten, több járókelő is készített róla videót, fotót.

Különleges és furcsa jelenségnek lehettek szemtanúi a miskolciak október utolsó napján. Egy csodálatos szarvas sétált a városban és a temetőbe is betévedt. A szarvas jelenlétéről több járókelő is készített fotót, videót, melyeket feltöltöttek a közösségi oldalak felületére. Ezekből a beszámolókból lehet tudni, hogy a szarvasbika teljesen nyugodtan, higgadtan viselkedett. Betévedt a Szentpéteri kapui temetőbe is, ahol békésen járkált a sírok között.  Egy szemtanú így írta le az esetet:

„ Különleges látogatója volt ma a Miskolci Köztemetőnek, egy szarvas sétált szembe velünk a sírok között. Szegény jól eltévedt. Reméljük, hogy sérülésmentesen befogják és visszaviszik a természetes lakóhelyére, az erdőbe. Egyébként egész nyugodtan viselkedett, lehet hogy a Vadasparkból szökött el?”

A szarvas semmilyen félelmet, vagy ijedtséget nem mutatott az emberek felé, minden videó és fotó arról tanúskodott, hogy a csodálatos állat szemlélődik és valószínűleg eltévedt. Hogy hogyan került a városba, egyelőre nem lehet tudni.

A Boon beszámolója szerint az állatot végül a szakemberek kilőtték. A lap úgy véli, azért dönthettek a kábítás és elszállítás helyett a kilövés mellett, mert előbbi megzavarhatta volna az állatot. Egy zavart vad pedig veszélyessé válhatott volna a több száz temető látogatóra és járókelőr.

Valószínűleg űzték a szarvasbikát

Lehoczky Krisztián a Mályi Madármentő Állomás vezetője is nyilatkozott a lapnak, aki szintén egy közösségi médiában megosztott videó alapján úgy véli, hogy normál körülmények között nem viselkedik így egy egészséges vad.

A Kis-Hunyad utcán készített videót láttam a közösségi oldalon, amelyen egyértelműen látszik, hogy az állat zihál, kifáradt és utolsó erejét felhasználva közlekedik. Ugyanis: egészséges, életerős vad normál körülmények között messze elkerüli az embereket és nem viselkedik ilyen nyugodtan. Valószínűsíthető, hogy valamilyen okból kifolyólag megűzték a szarvast, így kerülhetett a városba, és a temetőben is emiatt feküdt le végül.

A szakember azt  tanácsolja, ha bárki ilyen körülmények között vaddal találkozik, ne próbálja meg befogni és simogatni, mert ha az állat meg akarja védeni magát maradék erejével is, így akár halálos sebet is okozhat. Ilyen esetben mindig kérjünk segítséget,  hívjuk a 112-es segélyszámot.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Boon, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...