Saját KB bal
Saját KB jobb
charlemagne képe a Pixabay -en.

Újabb kutyás tragédia a Budai Várnegyedben

A Budavári Kutyás Balesetek közösségi oldal adta hírül, hogy újabb kutyás baleset történt a Budai Várnegyedben.

A budavári balesetekkel egy civil csoport kezdett el intenzívebben foglalkozni az elmúlt időszakban, miután kiderült, hogy már 1986-ban is történtek hasonló tragédiák. Azóta is folyamatosan halnak vagy sérülnek meg itt kutyák, de eddig senki nem összesítette és terelte egy platformra az eseteket.

Mi történik pontosan?

A tragikus balesetek során a kutyák minden előjel nélkül levetik magukat a vár faláról a 6-8 méteres mélységbe. Az Anjou-sétány hivatalosan kijelölt kutyasétáltató hely a területen, ahol a táblák szerint póráz nélkül is engedélyezett a séta bizonyos napszakokban. Ezen a sétányon húzódik a várfal, melynek széles pereme van. Az ide felugró kutyák természetesen nem tudják, hogy a másik oldalon egy szakadék van, így egyetlen pillanat alatt megtörténhet a baleset. A civil csoport a helyi önkormányzattal egyeztetve figyelmeztető táblákat helyezett el több helyen is, hogy a gazdik tisztában legyenek a veszéllyel. Úgy tűnik azonban ez még mindig nem elég, vasárnap újabb kutya vetette le magát a falról.

Benji súlyosan megsérült

A Budavári kutyás balesetek Facebook csoport bejegyzése szerint április 18-án 13.00 órakor Benji, a mentett foxi-agár mix ugrott le az Anjou bástyánál. A gazdi elmondása szerint a kutyus okos, kiegyensúlyozott, szófogadó és stabilan behívható. Évente 1-2 alkalommal járnak a erre, így a kutya számára nem megszokott a hely. Az újonnan kihelyezett táblát sétaútjuk során pont elkerülték, így nem figyelmeztette őket semmi a veszélyre. A faltól 1-1,5 méter távolságban sétáltak, majd Benji minden előjel nélkül egyszer csak felugrott, mintha valaki labdát dobott volna neki. A kutya lezuhant a mélybe és súlyos sérüléseket szenvedett.  Törést nem szenvedett, de belső vérzése miatt megműtötték és eltávolították a lépét.

A civil kutyás szervezet arra kéri újra a Budavári Önkormányzatot, hogy több helyen és feltűnőbb módon hívják fel a kutyások figyelmét a veszélyre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: FB/varibalesetek

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...