Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Egy zsiráf szívével pózolt a trófeavadásznő Valentin-napon

Óriási felháborodást váltott ki az a közösségi oldalon megjelent fotó, melyen egy kanadai trófeavadásznő egy frissen elejtett zsiráf szívével pózolt Valentin-napon.

A Toronto Sun szúrta ki a fotót és adta hírül, hogy milyen kegyetlen és aberrált módon ünnepelte egy trófeavadász pár a Valentin-napot. Merelize van der Merwe (32) egy általa elejtett zsiráf szívének képével pózol büszkén saját profilján. A képhez pedig leírta, hogy évek óta vadászik és mindig egy erős nagy zsiráfot szeretett volna elejteni. A mostani vadászat és a két hetes afrikai út a férje ajándéka volt Valentin-napra, majd ecsetelte, hogy milyen csodálatos élményben volt része és hogy évek óta várt erre a lehetőségre.

A zsiráf szívét a kezében tartva, mosolyogva, boldogan áll az egyik fotón, az alábbi kommentárral: „Tudtátok, hogy milyen nagy egy zsiráf szíve? Teljesen odavagyok a NAGY Valentin ajándékomért”. Majd azzal folytatta, hogy a zsiráf bőréből valószínűleg szőnyeget fog készíttetni.

Szakértő szerint a nő szociopata

Elisa Allen, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) igazgatója így nyilatkozott az esetről:

„Aki megöl egy érző lényt, kivágja a szívét és azzal büszkélkedik, az teljes bizonyossággal megfelel a szociopata viselkedés definíciójának. Egy napon a trófeavadászat is be fog kerülni a pszichiátriai rendellenességek közé, mint ahogy már most ott kellene lennie. Ez nem más mint vérszomj, amelyhez óriási vágyakozás társul. „

Virágzó iparág

A zsiráf szívvel pózoló nő képét itt nem tesszük közzé, mert végtelen fájó módon sérti az állatok etikus bánásmódhoz való jogát és igen felkavaró egy állatszerető ember számára. A jelenségről, a trófeavadászatról és a konzerv-vadászatról sokszor írtunk már. Egy virágzó iparágról van szó, melyet a hatalom, a pénz és az emberek önzősége, hatalomvágya és gyilkolási vágya hajt és táplál. Csak az elmúlt évben több mint 1,7 millió állatot öltek meg ezek az emberek. Oroszlánokat, elefántokat, orrszarvúakat és egyéb veszélyeztetett fajokat. Az állatok megöléséért pedig elképesztő összegeket fizettek, melynek köszönhetően a trófeavadászat évi 300 millió fontos üzletággá nőtte ki magát.

A trófeavadászatok betiltásáért egyre hevesebben tiltakoznak nem csak állatvédelmi szervezetek, hanem civilek is. Az alábbi petíciót már közel 24 ezer ember írta alá, te is megteheted ITT.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dailymail

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...