Saját KB bal
Saját KB jobb
FB/Kristin Demidovich

Idősek otthonában segít a bántalmazott, elhagyott kutya

A gazdája által elhagyott és bántalmazott kutya ma egyedül élő idős embereket látogat egy alapítvány segítségével.

Romo egy 6 éves „maci” keverék kutyus. Ereiben csörgedezik egy kis pásztorkutya, egy kis akita és még ki tudja milyen vér. Csodálatos keveréke lett a természetnek, nemcsak kívül, hanem belül is. Tulajdonosa mégis egy vizes pincében hagyták magára, bolhásan, éhesen. Gazdája egyben a bántalmazója is volt, kábítószer dílerként és függőként tengette mindennapjait, amikor rossz periódusa vagy napja volt akkor pedig Romo-n vezette le a feszültséget.

Ez a kutya mégsem tört meg, a szeretetet és a ragaszkodást nem tudta belőle kiverni senki.  Sőt, egy hihetetlenül kedves, szelíd és okos kutya maradt, aki egy alapítványnak köszönhetően rengeteg idős ember életét teszi vidámmá és boldoggá Ohio-ban, Youngstown városban.

idosek

A járvány alatt online segít

Romo egy alapítvány munkáját segíti, akik egyedül élő idősökhöz, vagy öregek otthonába látogatnak el és visznek segítséget. Ezeknek az embereknek általában nincs élő rokonuk, vagy ha van is, nem foglalkoznak velük. Teljesen egyedül élnek és magukra vannak hagyva. Az alapítvány munkatársai hétről hétre látogatják őket és segítenek mindenben, amiben csak tudnak. A praktikus dolgok mellett azonban ezeknek az idős embereknek sokszor csak egy kis szeretetre, törődésre és társaságra van szükségük. Itt jön a képbe Romo, aki érzelmi segítőként támogatja és szereti minden látogatottját.  A pandémia miatt sajnos a személyes látogatások ideje és száma lekorlátozódott, de a Romo csapat feltalálta magát. Heti rendszerességgel jelentkeznek be a kutyussal Facetime-on Romo idős barátaihoz.  Bár a személytalálkozást nem pótolja semmi, még így is egy kis vidámságot és mosolyt tudnak csalni az idős arcokra, mely olykor többet jelent mindennél.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: animalrescuesite.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...