Saját KB bal
Saját KB jobb
RAVENSBEARD WILDLIFE CENTER

Egy apró kis baglyot találtak a Rockefeller Center karácsonyfájában

Az Egyesült Államokban az év fénypontja általában az a pillanat, amikor megérkezik New York-ba az ország karácsonyfája és felállítják a Rockefeller Center előtt.

Az idei fa is megérkezett és több meglepetést is tartogatott a világ számára. Az első sokkot akkor kapták az emberek, amikor a fát kibontották és kiderült róla, hogy elég rosszul néz ki. A 2020-as év tükrében azonban hamar magyarázatot kapott a fa csúnyácska formája – amilyen ez az év volt, ahhoz tökéletesen passzol az idei karácsonyfa.  A következő meglepetés, szinte mesébe illő fordulat azonban csak ezután következett és gyorsan felül is írta a fa külalakját kritizáló véleményeket.  Mert bár a fa kívülről koránt sem tökéletes, belül azonban értékes kincset rejtett. Egy aprócska baglyot.

Ez a picike bagoly a fával együtt tette meg a nagy utat

Miután a fát felállították, az ágak között találtak egy rémült kis baglyot, aki a több mint 270 kilométeres utat a 75 méteres norvég lucfenyőbe zárva tette meg.  A pici kis madarat azonnal biztonságba helyezték és a Ravensbeard Wildlife Center gondozására bízták, akik közösségi oldalukon mutatták meg New York legújabb karácsonyi csodáját.

Fotó: FB/Ravensbeard Wildlife Center

A kis északi fűrészes bagoly természetesen a Rockefeller nevet kapta. Több mint három napig utazott a fa lombjában, ezért mikor megtalálták ki volt száradva és le volt gyengülve.  Gondozói azonban gyorsan talpra állították, pár nap alatt visszanyerte súlyát és erejét, hamarosan pedig vissza is engedik a vadonban.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Huffpost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...