Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Medve sebesítette halálra gondozóját egy állatkertben

Shanghai-ban egy hatalmas barna medve támadt gondozójára és sebesítette halálra. Az esetet egy egész busznyi turista nézte végig.

A Shanghai Wildlife Park területén történt az eset, mely gyorsan bejárta a sajtót és az internetet. A támadást ugyanis egy teljes turistabusznyi látogató nézte végig és készített róla felvételeket. A videó hamar ki is került a közösségi média felületekre, mely igen nagy felhördülést és döbbenetet váltott ki mind az állatvédők, mind az állatkert látogatók körében.

Hamis biztonságérzet

Nem ez az első eset, hogy a cirkuszokban, állatkertekben fogságban tartott vadállatok megtámadják, megsebesítik, esetenként meg is ölik „gondozóikat”. Ezeket az állatokat általában pici korukban veszik el anyjuktól és emberek között nőnek fel, vagy már fogságban születnek.  Azt most hagyjuk, hogy milyen körülmények között, erről már irtunk, például ITT.  Ettől viszont ők még vadállatok maradnak, ráadásul a legtöbbjük frusztrált, depressziós és gyenge idegrendszerű vadállat. Erről pedig nem ők tehetnek.  Csakis az ember, aki szórakoztatásra használja a vadállatokat, csakis az ember akinek szórakozást és örömet okoz a vadállatok fogságban történő megtekintése és aki ezért pénzt fizet.

A park bezárt és elnézést kért

A parkot üzemeltető cég azonnal bezárta a létesítményt és vizsgálatot indított a biztonsági rendelkezések betartása és felülvizsgálata miatt. Elnézést kért a gyászoló családtól és a turistáktól, akiknek végig kellett nézniük a támadást és szinte kivétel nélkül sokkos állapotba kerültek.  A parkot gyalogosan nem lehet megközelíteni, csak busszal, ezért került a helyszínre egy tömött turistabusz és ezért lett szemtanúja a brutális támadásnak.

Az állatkertek világszintű bezárásért indult petíciót ITT tudod aláírni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...