Saját KB bal
Saját KB jobb
Utopia Animal Rescue

Több ezer halott kisállatot találtak dobozokban egy kínai logisztikai raktárban

Legalább 5000 kisállat tetemére bukkantak egy kínai logisztikai raktárban. Az állatok kartondobozokba voltak zsúfolva és csak pár százan élték túl az esetet.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, hogyan zsúfolódhatott össze ilyen tetemes mennyiségű élő állat egy logisztikai raktárban. A kínai törvények tiltják, hogy az állatokat ilyen dobozokban és módon szállítsák, de a virágzó szaporító ipar szereplői ezzel a szabályozással nem sokat törődnek.  A mentésben részt vevő állatmentő szervezetek elmondása szerint a raktár tele volt postai dobozokkal és az akkor már több ezer kisállat teteme rothadó bűzt árasztott.

Egy hétig étel és víz nélkül bezárva

Az állatok között kutyák, macskák, tengerimalacok és nyulak voltak.  Legtöbbjük kis lyukakkal ellátott kartondobozban volt, de műanyag és fém szállítóketreceket is találtak. Nagyjából egy hétre hagyták teljesen magukra az állatokat, fény, víz és élelem nélkül, bezsúfolva, egymás hegyén-hátán.  Valószínűleg a társaság megtagadta a szállítmányozást, az élő állatok szállítására vonatkozó törvény miatt, de hogy erről miért nem értesítették a hatóságokat, vagy miért nem tettek semmit a több ezer kisállattal, azt vizsgálat fogja kideríteni.  A cég két alkalmazottja azonban megerősítette, hogy szoktak hasonlóan bedobozolt állatokat szállítani, tehát  az is elképzelhető, hogy egyszerűen csak „beragadt” a szállítmány a raktárba.

Fotó: Utopia Animal Rescue
További esetről is érkezett hír

A mentési akció után szinte azonnal egy újabb szállítmányról érkezett hír az állatvédőkhöz, akik az első helyszínről indultak is Dameng faluba, ahova nagyjából kétezer állat érkezett hasonló körülmények és állapotok között.  A segítség azonban itt sem érkezett mindenkinek időben, de lényegesen több, nagyjából ezer kisállatot mégis sikerült megmenteniük.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: CBS 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...