Saját KB bal
Saját KB jobb

Kim Dzsongun utasítást adott a kutyák elkobzására Észak-Koreában

A kapitalista társadalom romlott, dekadens trendjének nevezte a kedvtelésből tartott kutyákat az észak-koreai vezető.

Elkobozzák az észak-koreai hatóságok az összes háziállatként tartott kutyát Phenjanban.

A burzsoá társadalmak szórakozásának nevezte Kim Dzsongun a kutyatartást, ezért betiltotta azt Észak-Koreában – adta hírül a dél-koreai The Chosunilbo. A lap szerint még júliusban hozta meg a kutyák elkobzására vonatkozó döntését az észak-koreai vezér, aki szerint, „akik csupán kedvtelésből tartanak kutyát, azok a burzsoá ideológia által teremtett romlott trendet követnek”.

A forrás elmondása alapján „a hatóságok azonosították azokat a háztartásokat, ahol házi kedvencként tartanak kutyát, és arra szólították fel őket, hogy adják át őket, különben erőszakkal kobozzák el az állatokat, majd elaltatják őket.”  A kutyák egy része államilag fenntartott „állatkertekbe” kerül, vagy akár éttermeknek adják el.

A lap szerint elsősorban Phenjan elitjét érinti a korlátozás. Kim Dzsongun szerint a „hétköznapi emberek disznót és egyéb haszonállatot tartanak, ám a magas beosztású hivatalnokok és a gazdagok házi kedvencként dédelgetik a kutyájukat, ami nem helyes”.

A The Chosunilbo szerint az is előfordulhat, hogy levágják a kutyákat és élelmiszerként adják el, Észak-Koreában ugyanis a nemzetközi szankciók és a koronavírus következtében összeomlott kereskedelem miatt országos éhínség ütötte fel a fejét.

A lap állítása szerint, ugyan nem mondhatnak ellent a diktátornak, de többen felháborodásukat fejezték ki a döntés ellen.

 

Forrás: http://english.chosun.com/

Indexkép: unsplash.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...