Saját KB bal
Saját KB jobb

Letöltendő fogházra ítéltek egy férfit kölyökkutya bántalmazásáért

Kölyökkutya bántalmazásáért egy budapesti férfit letöltendő fogházra ítéltek az ügyészség tegnapi közleménye szerint.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint sikeres vádemelés és ítélethozatal történt egy állatkínzásos ügyében. Egy 2017-es eset kapcsán történt most ítélethirdetés, mely mind az állatvédők, mind pedig az ügyészség munkatársai eredményesnek, sikeresnek és példaértékűnek tartanak.

Az eset

A  Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a férfi súlyosan bántalmazta saját 3-4 hónapos kölyökkutyáját. Csonttöréssel és zúzódással mentették meg állatvédők, akik azonnal orvoshoz vitték. Hála a gyors észlelésnek és a civil állatvédő szervezet munkájának, a kutya állapotát stabilizálták és sikeresen ellátták. Az eset még 2017. augusztus 24-én történt, a XXI. kerület, Nap utcában. Az itt található mezőn bántalmazta a férfi a kutyát, akit élettársával együtt tartottak. A férfi azért sebesítette meg súlyosan a kölyökkutyát, mert „zavarta az állat – korának megfelelő – viselkedése”.

Az ítélet

A férfit a vádirat alapján egy év letöltendő fogház büntetésre ítélték első fokon, a bíróság pedig bűnösnek mondta ki a férfit. Ezen kívül a közügyektől is eltiltották két évre, valamint egy korábbi, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is elrendelték.

Szigorúbb ítéletek

Az állatvédelmi törvény értelmében akár 2 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat egy állatkínzó, de a bírósági gyakorlatban ritkán van arra precedens, hogy a mostani ítélethez hasonló szigorú büntetést kapjon egy vádlott. Sokszor még vádemelésig sem jut el egy-egy állatkínzásos ügy, ezért a mostani eset valóban példa értékű. Bízunk benne, hogy az állatvédők kitartó munkájának köszönhetően egyre több állatkínzásos eset kerül felderítésre és méltó büntetést kapnak az elkövetők.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/fotók : ugyeszseg.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...