Saját KB bal
Saját KB jobb
discoveranimals.co.uk

Itt a lista a világ legjobb vadállatokat megfigyelő webkameráiról

A BBC munkatársai hosszas elemzés és kutatás után összeállítottak egy listát, mely a világ legjobb vadállatokat megfigyelő webkameráit szedte össze.

Hála a technológia rohamos fejlődésének ma már szinte semmi akadálya annak, hogy tőlünk több ezer kilométerre lévő vadállatokat „real time” azaz élő adásban figyeljünk. Ehhez a fogadó fél részéről csak egy jó internet kapcsolatra van szükség.  De mi van a másik oldalon? Kik, hova és miért helyeznek el webkamerákat a vadonban, hogy azt mi a fotel kényelméből nézhessük?

Elkötelezett környezetvédők

A környezet és a természet megszállott és elhivatott védelmezői, kutatói fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy megmutassák az embereknek a természet csodáit. A vadon élő állatok életét, biztonságos fészkeit, napi rutinjukat és szépségüket. Mindezt azért, hogy az emberek valós képet kapjanak arról a csodáról, aminek védelmére nap mint nap harcba hívják őket a természetvédők.  Szerencsére ma már elképesztően sok és nagyszerű webkamera működik a világ számos táján, melyeket a BBC munkatársai gyűjtöttek össze és tettek közzé. A listába számos magyar madármegfigyelő kamera is bekerült, melyek ritka és veszélyeztetett fajokat mutatnak be.

A BBC listájából szemezgettünk tematika szerint, nézzétek meg milyen érdekes helyekre lehet bekukkantani  a nap bármely szakában.  Szuper alternatíva tévé helyett is egy vadvilágos reality show. Jó szórakozást!

Mentett vadállatok, parkok
Afrika
Bálnák
Gólyák
Kolibrik
Sasok
Vándor solymok

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Discoverwildlife.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...