Saját KB bal
Saját KB jobb

Tizenkét Magyarországról származó kiskutyát altattak el a svéd hatóságok

A svéd Mezőgazdasági Hivatal utasítására elaltattak tizenkettő Magyarországról származó kiskutyát Svédországban, köztük egy magyar családhoz küldött kiskutyát is. – adta hírül a Blikk.

Az egyik kiskutya, Molly dr. Bacsek György Svédországban élő unokatestvéréhez került volna. A kutyát szállító házaspárt a Dánia és Svédország közötti határon vették őrizetbe.

Az unokatestvérem a férjével és a két kisgyerekükkel már évek óta kint él, és nagyon szerettek volna egy kiskutyát. Magyarországon találtak is egy tündéri kutyust, Mollyt. Úgy volt, hogy ők kiviszik magukhoz repülővel, de a vírus miatt ez a terv meghiúsult. Így Molly nálunk maradt, családtagként szerettük, közben pedig unokatestvéremék szervezték a kiszállítását. Sikerült is egy nagyon megbízható párt találni, ők többek között azzal foglalkoznak, hogy Magyarországról Svédországba visznek kutyákat – mondta el a Blikknek dr. Bacsek György. – Mi minden papírt beszereztünk Mollynak, ami az utazásához szükséges, az állatorvosi engedélyen át az útlevélig mindene rendben volt. A szállítók még a hatósági engedélyt is beszerezték a szállításhoz. Múlt hét szerdán adtuk át nekik Mollyt.

A  házaspárt azonban a határon őrizetbe vették, sőt még házkutatást is tartottak náluk.

– Egy napig hiába telefonálgattunk, nem kaptunk semmiféle érdemi választ arra, hogy a kutyákkal mi van – mondta el a Blikknek György felesége, dr. Nagy Katalin. – Rá egy napra a kutyát szállítókat kiengedték, és akkor derült ki, hogy a hatóságok elaltatták a kutyákat, pedig minden papírjuk rendben volt! A férjemmel sajátunkként szerettük Mollyt, nem ezt a sorsot érdemelte! Telefonon sikerült elérni a vámot, ahol egy ügyintéző velem együtt siratta a kiskutyákat, ő árulta el, hogy a Mezőgazdasági Hivatal döntött a kölykök sorsáról. Beszéltünk az ottani illetékessel, aki végül kibökte, hogy a tulajdonosok nem írták alá az állatok útleveleit. Ez nonszensz, hiszen ha Svédországban vannak, hogyan írják alá Magyarországon az útlevelet? – fakadt ki Katalin.

Fotó: Blikk

A házaspár jogi útra kívánja terelni az ügyet, a Blikk értesülése szerint jelenleg egy svéd ügyvédet keresnek, hiszen szerintük egyértelműen hivatali visszaélés történt.

Forrás: Blikk, Lakat Eszter
Fotók: Blikk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...