Fékezhetetlen harag Olaszországban – megmérgezték az egyik hős mentőkutyát

Egy újabb indok, hogy sokkal keményebb fellépést követeljenek a törvényhozóktól az állatvédők: Olaszország egy emberként tombol, miután kiderült, hogy Kaos-t, az egyik legnagyobb hősként számon tartott mentőkutyát megmérgezte valaki.  

 

A 2016-os hatalmas olaszországi földrengés alkalmával, ami 230 ember életét követelte, Kaos, a csodálatos mentőkutya több embert is megmentett attól, hogy a romok alatt lelje halálát. Gazdájával, Fabiano Ettore-val elsőként értek a helyszínre, és fáradhatatlanul dolgozott, hogy segítse a mentőcsapatokat kitűnő szaglásával.

Egész életében az embereket szolgálta, most pedig megmérgezte valaki. Gazdája találta meg élettelen testét otthonuk kertjében. – Nincsenek szavaim erre – nyilatkozta Fabiano. – Nem tudok felfogni egy ilyen szörnyű tettet. Hajnali kettőkor még biztosan életben volt, mert hallottam ugatni. –

Az olasz állatvédők tombolnak: elkövetőjét különösen veszélyes bűnözőnek titulálták, és igyekeznek ezzel az esettel is felhívni a törvényhozók figyelmét, hogy aki állatkínzást követ el vagy egy állat halálát okozza szándékosan, az súlyosabb bűntettekre is képes lenne.

– Megölték azt a hőst, aki a mancsait használva ásott azokban a drámai órákban, hogy megmentse a lehetséges túlélőket – nyilatkozta Rinaldo Sidoli, az egyik olasz állatvédő szervezet, az Animalisti Italiani szóvivője. – Kaos embereket mentett és most ugyanolyan emberek megmérgezték. Nem fogunk addig nyugodni, amíg igazságot nem szolgáltatnak. Nyomást kell gyakorolnunk a törvényhozókra, amíg szigorúbb ítéletek nem születnek az állatkínzók ügyében.  –

Természetesen az ügyben nyomozás indult, de a tettes megtalálására kevés az esély, egy szigorúbb büntetés kiszabására pedig még kevesebb, hiszen szinte mindegyik ország törvényalkotóinak először szemléletváltásra lenne szüksége.

Nyugodj békében, Kaos!

 

Sajnos mindenhol súlyos a helyzet:

Megmérgezték Rustyt, a hűséges vakvezető kutyát

Az egyik utas megütött egy siket terhes nőt és segítő kutyáját a repülőn

Bűncselekmény lesz a bántalmazó kapcsolatokban a háziállat fenyegetése az USA-ban

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: guardian

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...