Rendkívüli macska-örökbefogadó nap a Rexnél

A kutya – macska barátság jegyében: a bújóstól a játékosig, a tornásztól a rövidtávfutóig mindenféle személyiségű macska várja gazdáját február 18-án, szombaton a Rex Alapítványnál, a Macskák Világnapja alkalmából szervezett rendkívüli örökbefogadó napon. A kutyások pedig egyúttal meglátogathatják a menhelyen élő ebeket is, hátha egyikükbe beleszeret valaki.

A cicák sosem függetlenek kutyáinktól, sokszor az ellentétek, sokszor pedig a szeretet, vagy egymás segítése kapcsolja őket össze. Kicsit mások a gazdik is, de az állat szeretete szintén közös.

A Macskák Világnapját 2002-ben alapította a Nemzetközi Állatjóléti Alap (International Fund for Animal Welfare – IFAW), hogy felhívja a figyelmet az utcán kóborló vagy menhelyeken gazdára váró rengeteg elhagyott cicára. A jeles nap mára a gazdis cicák életében is fontossá vált, ugyanis sok macskarajongó úgy döntött, hogy ezen a napon ünnepli meg kedvencét mindazért a szeretetért, amit ők képesek adni.

A Rex Alapítvány ezért várja minden macskaszerető barátját február 18-án 10.00-16.00 óráig, ha úgy gondolják, itt az ideje egy új doromboló családtag befogadásának.

A szervezők külön örülnek, ha fekete cicát visz haza valaki, a babonáknak „köszönhetően” ugyanis nekik jóval kevesebb az esélyük új otthont találni (ahogy a fekete kutyáknak is). Az új gazdák a cica ellátását segítő ajándékot is kapnak a Rex Állatszigeten (1048 Budapest, Óceánárok utca 33.)

Az esemény kapcsán ideiglenes macskakávézó is nyílik a Rex Állatszigeten.

 

A gazdira váró állatok közül néhányat lencsevégre kaptunk; a galéria ITT érhető el.

További információt a Rex honlapján vagy közösségi oldalán találtok.

Interjúszervezés:

Ötvös Veronika, +3630-3270449, [email protected]
Kónya Klára, +3630-4446050, [email protected]

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...